Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Golfistu napadol počas hry na luxusnom ihrisku krokodíl: Kamaráti ho ubili palicami

Golfistu napadol krokodíl Zobraziť galériu (6)
Golfistu napadol krokodíl (Zdroj: mirror.co.uk)

MEXIKO – Výlet do raja sa pre britského golfistu v okamihu zmenil na nočnú moru. Do stehna sa mu zahryzol 4,5-metrový krokodíl.

Keď prišiel 50-ročný Dougie Thomson do mexického Cancunu na svadbu kamaráta, ako nadšený golfista sa rozhodol navštíviť aj najväčší miestny green. 18-jamkové ihrisko pri luxusnom hoteli Iberostar Cancun sa na svojej internetovej stránke chváli, že je „skutočným pôžitkom pre fanúšikov tohto športu“. Brit sa o tom presvedčil na vlastnej koži.

Golfový rezort Iberostar Cancun
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)

Keď chcel zahrať úder z tzv. bunkra (piesočnej prekážky), znenazdajky naňho zaútočil 4,5-metrový krokodíl. „Moja loptička bola v bunkri asi tri až štyri a pol metra od hustého krovia. Nevedel som, že je za kríkmi voda. Odpálil som loptičku a pristála na greene. Potom som za sebou začul hluk a ten obrovský krokodíl ma schmatol za nohu. Necítil som bolesť. Bol som v šoku. Bol ako taká veľká hračka, pozerali na mňa tie veľké čierne oči.“

Golfový rezort Iberostar Cancun
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)

Krokodíl sa golfistovi zahryzol do nohy a snažil sa ho odvliecť do bažiny. Nebyť duchaprítomnosti troch priateľov, ktorí boli na ihrisku s Britom, zrejme by útok neprežil. Dvaja muži bili predátora golfovými palicami a tretí ho prešiel golfovým vozíkom. Až potom uvoľnil svoje smrteľné zovretie a zraneného muža mohli odvliecť do bezpečia.

Golfistu napadol krokodíl
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: mirror.co.uk)

Incident vedeniu golfového rezortu nezabránil v jeho normálnej prevádzke. „Aj po tom, čo sa stalo, hrali ďalší ľudia stále golf. Čakali by ste, že tam bude aspoň policajt, ktorý spíše správu. Keď sa môj kamarát vrátil na miesto, ten krokodíl tam ešte stále bol,“ tvrdí Dougles Thomson, ktorý zvažuje žalobu na Iberostar Cancun. Jeho predstavitelia vinu odmietajú a bránia sa tvrdením, že sa na ihrisku nachádzajú tabule s upozorneniami.

Golfové ihrisko Iberostar Cancun
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: mirror.co.uk)

Momentálne je zranený Brit v stabilizovanom stave v nemocnici v Toronte. Hrôzostrašný útok mu však bude okrem desivých spomienok navždy pripomínať aj 200 stehov. „Krokodíl mi zo stehna odtrhol všetky svaly. Moja noha je ako mäsiarsky výklad.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu