Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Slováci buďte in a nechajte sa v novembri zarásť: Fúzy sú nový módny hit!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: eventindustrynews.co.uk)

BRATISLAVA - Hovorí vám niečo slovo Movember? Ak nie, tak práve teraz je ten najvhodnejší čas, aby ste sa jeho významom oboznámili. Ide o výzvu pre chlapov na celom svete, aby si v novembri nechali narásť bradu, resp. fúzy. Za všetkým stojí dobrý úmysel.

Hnutie Movember (kombinácia anglických slov moustache - fúzy a november) vyzýva mužov každý rok v mesiaci november k tomu, aby odložili holiace strojčeky a žiletky a nechali sa zarásť. Jeho cieľom je šíriť osvetu o rakovine prostaty a iných závažných zdravotných problémoch silnejšieho pohlavia.

Záujemcovia sa vždy na začiatku mesiaca zaregistrujú na webstránke movember.com a pridajú aj fotku svojej hladko oholenej tváre. Na konci novembra sa potom volí najkrajší "fúzač". V tejto súvislosti sa organizujú charitatívne akcie, na ktorých ochotní sponzori môžu prispieť na dobrú vec.

Movember sa prvýkrát konal pred desiatimi rokmi v Austrálii. V súčasnosti sa do neho zapájajú aj krajiny ako Kanada, Nový Zéland, Česká republika, Fínsko, Nórsko, Belgicko, Dánsko, Holandsko, Španielsko, El Salvador, Izrael, Veľká Británia, Juhoafrická republika, USA a Taiwan.

Slovenskí muži, považujete túto výzvu za sympatickú? Rozhodli ste sa Movember podporiť aj vy? Pošlite nám svoje "zarastené" fotografie na fotky@topky.sk a tých najlepších fúzačov odmeníme!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu