Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Osudy výhercov v lotérii: Takto dopadli šťastlivci, ktorí vyhrali milióny

Callie už neostalo z výhry takmer nič
Callie už neostalo z výhry takmer nič (Zdroj: friendsreunited.co.uk)

BRATISLAVA - Kto z nás by nechcel vyhrať v lotérii a môcť si dovoliť kúpiť všetko, po čom mu srdce piští? Ale povedzme si úprimne, život s miliónmi nie je až taký ružový, ako sa na prvý pohľad zdá. Prečítajte si príbehy niekoľkých šťastlivcov, ako skončili po tom, čo sa stali výhercami obrovských súm.

Milióny si užíval len jeden deň

Výhra rozhodne nepriniesla šťastie dvadsaťpäťročnému Lu Huangovi z Číny. Po piatich rokoch vsádzania vyhral v prepočte 600 tisíc eur, ale užiť si ich už nestihol. Po oslave s kamarátmi totiž na svojej motorke vrazil do cestnej bariéry a zahynul.

Blázon alebo samaritán?

Osemnásťročný tínedžer z Anglicka vyhral v lete v prepočte 25 miliónov eur. Peňazí sa však ani nedotkol, ale ich venoval charite. Mnohí ľudia to nedokázali pochopiť, ale potom vyšlo najavo, že mladík je synom bohatého podnikateľa, takže výhru jednoducho nepotreboval.

Kvôli výhre sa chcela zabiť

Dvadsaťšesťročná Britka Callie Rogersová vyhrala pred desiatimi rokmi 1,9 milióna libier (2,2 milióna eur). V takom mladom veku však neuniesla zodpovednosť z toho vyplývajúcu a peniaze minula na drogy, alkohol, plastické operácie a organizovanie večierkov. Neskôr začala trpieť silnými depresiami, kvôli ktorým sa trikrát pokúsila o samovraždu. Dnes má síce na účte už len dvetisíc libier, no napriek tomu tvrdí, že by nemohla byť šťastnejšia.

Rekordmani

Nie vždy však osud výhercov býva takýto smutný, píše portál tn.cz. Napríklad manželia Bayfordovci aj po tom, ako vlani vyhrali 148 miliónov libier (176 miliónov eur), zostali pevne nohami na zemi. Stačí, keď povieme, že výhru oslávili donáškou z miestnej pizzerie. Otec rodiny Adrian sa už po niekoľkých týždňoch vrátil do práce, hoci to v nej mohol zabaliť a začať si užívať svoju výhru. Rodina býva stále v tom istom dome a na dovolenky stále chodí nízkonákladovými aerolinkami. Adrian, majiteľ obchodu s hudobnými nástrojmi, si akurát dva mesiace po žrebovaní za 17 tisíc libier kúpil rodinné auto Ford Kuga. Ozaj, ich šťastné čísla boli - 50, 21, 17, 48 a 11.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu