Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Muž, ktorý sa stal Van Goghom: Farkas (25) sa prevtelil do utrápeného génia!

Damon ako Van Gogh Zobraziť galériu (3)
Damon ako Van Gogh (Zdroj: twitter, internet)

RICHMOND - Dvadsaťpäťročný umelec z amerického štátu Virginia zaujal odbornú, ale i laickú verejnosť po tom, ako sa prevtelil do portrétu jedného z najslávnejších maliarov. Toto ohromné dielo pritom vzniklo len náhodou, pri chystaní sa na halloweensku párty.

Damon Farkas je veľkým obdivovateľom holandského maliara Vincenta Van Gogha. Nedávno mu vzdal poctu tým, že sa ním sám stal, keď sa premenil na jeho autoportrét.

Muž, ktorý sa stal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: twitter, internet)

Spočiatku išlo len o srandu, keď vymýšľal kostým na nedávny sviatok Halloween. Chcel sa prezliecť za svoj maliarsky vzor a zháňal podobný kabát, aký má Van Gogh na jednom zo svojich obrazov. Neskôr však Damonovej snúbenici Caroline napadlo, že by sa mohol na geniálneho umelca premeniť úplne celý. A tak dvojica zobrala mejkap a šlo sa na vec.

Muž, ktorý sa stal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: twitter, internet)

Výsledok príjemne prekvapil nielen mladíka, ale aj širokú verejnosť. Podoba s Vincentom je totiž neskutočná. "Fotky, ktoré som umiestnil na Instagram, sa ľuďom veľmi páčia. Strašne ma to teší a dúfam, že moja práca inšpiruje ostatných, aby aj oni vytvárali podobné úžasné veci tak, ako sa to teraz podarilo mne," povedal Farkas, ktorý sa narodil v rovnaký deň ako Van Gogh, denníku New York Daily News.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu