Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Spoveď tínedžerky Ley (16) šokuje: Vodka ma takmer zabila, upadla som do kómy!

Lea si už teraz hádam dá s alkoholom pokoj Zobraziť galériu (2)
Lea si už teraz hádam dá s alkoholom pokoj (Zdroj: bild.de)

BERLÍN - Šestnásťročná Lea je vo veku, kedy rada experimentuje. Aj za cenu, že si tým natrvalo poškodí zdravie. Vo filme, ktorý tento týždeň odvysielala nemecká televízia ARD, sa priznala, že raz vypila toľko vodky, že ju to takmer zabilo.

Toto nie je žiadna fikcia, ale smutná pravda. Príbeh školáčky z mesta Ludwigsburg má slúžiť ako memento pre tých, ktorí sa ešte stále nevedia vpratať do kože.

Dievčina skončila na jednotke intenzívnej starostlivosti po tom, čo s kamarátmi vo veku štrnásť až šestnásť rokov oslavovala v miestnej krčme. "Objednali sme si Vodka Tower (Veža z vodky, pozn.red.), čo sú dve fľaše alkoholu a jedna fľaša energetického nápoja za 40 eur," rozpráva vo filme, ktorý pojednáva o mladých ľuďoch spíjajúcich sa do nemoty. Ten si v stredu večer pozrelo takmer päť miliónov divákov.

Lea si potom už len pamätá, ako sa jej krútila hlava a upadla do bezvedomia. "Volali mi, že je s dcérou zle. Keď som dorazila do pubu, ležala tam na zemi bez známok života. Strašne som sa zľakla. O chvíľu prišla záchranka aj polícia," spomína matka Ulrike.

Spoveď tínedžerky Ley (16)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: bild.de)

Tínedžerka následne upadla do kómy, z ktorej sa neskôr prebrala. Lekári potvrdili, že prekonala otravu alkoholom. Druhýkrát by však už také šťastie mať nemusela. "Podľa súčasných poznatkov sa mládež dostáva k alkoholu najčastejšie v pohostinstvách, kde tak dochádza k porušeniu zákona o ochrane mládeže," uviedla policajná hovorkyňa Petra Widenhornová pre denník Bild.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu