Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Jedinečné FOTO kráľovskej rodiny: Moment, na ktorý sa čakalo sto rokov!

Skupinová snímka kráľovskej rodiny Zobraziť galériu (3)
Skupinová snímka kráľovskej rodiny (Zdroj: SITA, Jason Bell)

BRATISLAVA - Kensingtonský palác zverejnil oficiálne fotografie, ktoré zhotovili v Clarence House po krste princa Georgea. Ich autorom je Jason Bell. Skupinové portréty sú jedinečné v tom, že po viac ako sto rokoch zobrazujú štyri generácie panovníckeho rodu Windsorovcov.

Jeden zo záberov zobrazuje Jeho výsosť princa z Cambridgeu s rodičmi - Williamom a Catherine. Na ďalšej fotografii leží George v otcovom náručí, pričom spoločnosť im robia kráľovná Alžbeta II. a Williamov otec, princ Charles. George má na záberoch oblečenú repliku krstnej košieľky, ktorú pre svoju dcéru nechala v roku 1841 vyrobiť kráľovná Viktória.

Jedinečné FOTO kráľovskej rodiny:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA, Jason Bell)

Jedinečné FOTO kráľovskej rodiny:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA, Jason Bell)

Krst sa konal 23. októbra v kráľovskej kaplnke v Paláci sv. Jakuba. Slávnosť celebroval arcibiskup z Canterbury Justin Welby a zúčastnilo sa na nej 22 hostí. Medzi nimi boli aj krstní rodičia princa Georgea, ktorými sa stali spolužiak Williama a Catherine Oliver Baker, Catherinina kamarátka Emilia Jardine-Paterson, syn vojvodu z Westminsteru Earl Grosvenor, osobný sekretár Williama a Catherine Jamie Lowther-Pinkerton, priateľka zosnulej princeznej Diany Julia Samuel, Williamov kamarát z detstva William van Cutsem a Williamova sesternica Zara Tindall. Na udalosti sa zúčastnili aj kráľovná Alžbeta II., jej manžel princ Filip, princ Charles s manželkou Camillou, Williamov brat Harry, rodičia Kate, Carole a Michael Middletonovci, jej sestra Pippa a brat James.

Prvorodený syn vojvodu a vojvodkyne z Cambridgeu prišiel na svet 22. júla 2013 o 16:24 miestneho času a po narodení vážil takmer 3800 gramov.

Priebeh tehotenstva vojvodkyne Kate Middleton nebol práve najpríjemnejší. Na Vyšetrení sa dozviete, čím všetkým si musela prejsť, kým priviedla na svet následníka britského trónu!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu