Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zarážajúce priznanie princa Charlesa: Dianu chcel odkopnúť ešte pred svadbou!

Diana a Charles vo svadobný deň Zobraziť galériu (3)
Diana a Charles vo svadobný deň (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Je dobre známe, že manželstvo zosnulej princezny Diany a princa Charlesa nebolo ani zďaleka idylické. No podľa najnovších informácií to v ich vzťahu škrípalo ešte predtým, než sa vzali. Britský následník trónu chcel vraj svadbu na poslednú chvíľu zrušiť!

Charles dal Diane pred oltárom takmer košom. Takáto šokujúca informácia sa objavila v neautorizovanej biografii od spisovateľky Catherine Mayerovej s názvom Charles: Srdce kráľa, ktorá sa začne predávať vo štvrtok. Princ z Walesu mal údajne pred svadbou s mladučkou slečnou Spencerovou toľko pochybností, že vážne uvažoval nad tým, že ju odvolá. Ľuďom zo svojho najbližšieho okolia povedal, že bol doslova "zúfalý".

Svadba Princa Charlesa a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Najstarší syn vládnucej kráľovnej Alžbety II. požiadal Dianu o ruku po päťmesačnom dvorení. Rýchlo však zistil, že to nebola tá veselá vidiecka dievčina, za ktorú ju spočiatku považoval, ale zraniteľná a komplikovaná žena, ktorá už v čase, keď randila s Charlesom, trpela poruchou prijímania potravy. Princ vraj krátko pred sobášom povedal svojmu dôverníkovi, že "si ju nemôže zobrať, že to nemôže urobiť". Podľa životopisca Andrewa Mortona ale jeho nastávajúca zdieľala rovnaké pocity. Jej sestry, ktorým sa s tým zverila, jej ale na to povedali: "Je príliš neskoro. Tvoja tvár je už na čajovom prestieraní".

Zarážajúce priznanie princa Charlesa:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: artfire.com)

Kniha rozoberá aj dôverný vzťah Charlesa a televíznej osobnosti Jimmyho Savila, ktorý, ako neskôr vyšlo najavo, bol jedným z najzverskejších pedofilov krajiny. Možný budúci britský kráľ sa ho pravidelne pýtal na názor na jeho prejavy. Mayerová taktiež píše o tom, že nepodporoval účasť britskej armády na Blízkom východe. Charles nedávno pred blížiacim sa turné po po tejto časti sveta priznal, že nemá rád, keď je jeho osoba spájaná so zbrojárskym priemyslom.

Predstavitelia oficiálneho sídla princa Charlesa Clarence House vo vyhlásení uviedli, že Mayerovej tvrdenia v knihe sú prehnané. Povolili jej síce exkluzívny prístup k princovi, rozprávali sa ale len necelých desať minút.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu