Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ostrov smrti je na predaj: Strašia tu duchovia zavraždených obyvateľov!

Daksa vyzerá ako malebné miestečko na dovolenku. Zobraziť galériu (2)
Daksa vyzerá ako malebné miestečko na dovolenku. (Zdroj: Daily Mail)

ZÁHREB - Na prvý pohľad sa zdá, že za ostrov v Stredomorí s lesmi, súkromnými ​​plážami a vlastným kláštorom, nebude mať nikto zazobanejší problém vyhodiť dva milióny eur, ale opak je pravdou. Nehnuteľnosť je na trhu už tri roky a zatiaľ sa ani po znížení požadovanej ceny na polovicu, nenašiel nikto, kto by si ho aspoň prišiel obzrieť. Strašia tu vraj totiž duchovia.

V roku 1944 na chorvátskom ostrove Daksa bez súdu popravili 48 ľudí obvinených zo sympatizovania s nacizmom. 24. októbra juhoslovanskí partizáni slávili víťazstvo nad nacistami tým, že sa vyvŕšili na obyvateľstve, aj kňazovi a starostovi dediny Petarovi Pericaovi.

"Vinných" chladnokrvne zastrelili a ich telá nechali ležať na mieste bez toho, aby ich pochovali. Miestnym partizáni povedali, že ak zasiahnu, čaká ich rovnaký osud, takže mŕtvoly tu spočívali dlhé veky, až kým v posledných rokoch nakoniec predsa len nenašli odpočinok v zemi.

Legenda hovorí, že duchovia mŕtvych navštevujú teraz ostrov a žiadajú vyvodenie dôsledkov pre zodpovedné osoby. Dodnes totiž tento zločin nebol vyšetrený.

Ostrov smrti je na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Daily Mail)

Nila Perica Dusilo Florshutz a Franica Dusilo Cavich, majitelia ostrova, na ňom nežijú a dokonca sem zavíta málokto aj na vrchole turistickej sezóny. Pritom 12-akrový pozemok sa nachádza blízko Dubrovníka, ktorý je na zozname svetového dedičstva UNESCO a ide o populárne rekreačné miesto aj pre bohatých a slávnych.

Vídať tu napríklad Romana Abramoviča, Bernieho Ecclestona, Catherine Zetu-Jones, Michaela Douglasa, Gwyneth Paltrow, Toma Cruisa či Stevena Spielberga. Informoval portál dailymail.co.uk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu