Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hrôza v mori: Biologička pri šnorchlovaní objavila gigantického hada!

Odstrašujúci pohľad na morského hada Zobraziť galériu (2)
Odstrašujúci pohľad na morského hada (Zdroj: YouTube)

SANTA CATALINA - Americká biologička narazila počas šnorchlovania pri kalifornskom ostrove Santa Catalina na gigantického živočícha. Bežného človeka by asi pochytila panika, Jasmine Santanová sa ale naopak veľmi potešila. Išlo totiž o jedinca, o ktorého živote sa veľa toho nevie.

Obrovský morský had (regalecus glesne) bol už mŕtvy. Dvadsaťšesťročná Jasmine sa ho snažila dostať na breh, ale musela si zavolať na pomoc ďalších pätnástich kolegov z Morského inštitútu (CIMI). Zdochlina bola až päť a pol metra dlhá a vážila takmer dvesto kilogramov.

Hrôza v mori: Biologička
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

"Ešte nikdy som nevidel tak veľkú rybu, a to tu pracujem už viac ako desať rokov," vyhlásil riaditeľ ústavu Jeff Chace pre denník New York Daily News. Mŕtvolu sa chystá vystaviť v inštitúte, aby sa na ňu mohla pozrieť aj verejnosť.

Hrôza v mori: Biologička
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Regalecus glesne sa podarí chytiť len málokedy. Vďaka svojej úctyhodnej dĺžke sa stal zdrojom legiend o morských príšerách, ktoré si medzi sebou rozprávali námorníci. Ide o najdlhšiu kostnatú rybu na svete, ktorá môže dorastať do dĺžky jedenásť metrov. Sú dokonca známe prípady, kedy bol objavený až sedemnásťmetrový jedinec.

Gigantický morský had

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu