Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FESTIVAL VEDY – Noc výskumníkov 2013

FESTIVAL VEDY – Noc výskumníkov 2013 Zobraziť galériu (5)
FESTIVAL VEDY – Noc výskumníkov 2013 (Zdroj: Archív SOVVA)

Zaujímajú Vás výsledky slovenskej vedy? Pýtate sa, čím sa vlastne zaoberajú slovenskí vedci? Nad čím práve bádajú? Na tieto a mnohé ďalšie otázky Vám odpovedajú priamo vedci počas tohtoročného FESTIVALU VEDY – Noc výskumníkov 2013. V piatok 27. septembra 2013 budete môcť na vlastnej koži zistiť, akí vedci sú, čo skúmajú a ako ich práca ovplyvňuje náš každodenný život.

Slovenská organizácia pre výskumné a vývojové aktivity (SOVVA) v spolupráci so Slovenskou akadémiou vied, Centrom pre vedecko-technické informácie SR a portálom EurActiv.sk už po siedmykrát pomôže širokej verejnosti nazrieť „pod pokrievku“ slovenským výskumníkom, a to počas najväčšej vedeckej show na Slovensku – FESTIVALU VEDY – Noc výskumníkov. Podujatie sa bude niesť v duchu motta „VEDA JE ZÁZRAK“ a slovenskí výskumníci Vám predstavia vedu v jej rôznych formách a variáciách s cieľom ukázať, že veda a jej výsledky sú viditeľné všade okolo nás.

Aj tento rok Vás vedci osobne zasvätia do tajomstiev rôznych javov, pokusov a experimentov, prof. Sinčák z Technickej univerzity v Košiciach Vás prevedie fascinujúcim svetom robotiky a doterajším vývojom humanoidných robotov. Dozviete sa o najpokrokovejších vesmírnych technológiách, inteligentnej elektrine budúcnosti, zistíte, ako sa využívajú nanotechnológie okolo nás, ako funguje ekologický automobil, či ako sa dá ovládať domácnosť hlasom, a mnoho ďalšieho.

Organizátori prichádzajú aj tento rok s viacerými atrakciami. Podľa Daniela Straku, výkonného riaditeľa SOVVA „je však najväčšou tá, že na Slovensku budeme môcť po prvýkrát vidieť robota ASIMO - v súčasnosti najmodernejšieho humanoidného robota na svete. Ten sa niekoľko krát objaví na hlavnom pódiu tohtoročného podujatia v bratislavskej Starej tržnici. Návštevníci sa naozaj majú na čo tešiť.“ Okrem bohatého vedeckého programu, interaktívnych prednášok, diskusií, 3D projekcie, hry na laserovú strunu D. Vrbíka, čaká návštevníkov aj bohatý kultúrny program. O skvelú koncertnú atmosféru sa postará Peter Lipa s Vecom, kapela Hex, orchester Jeana Valjeana a mnohí ďalší umelci. Zábava bude pokračovať tzv. vedeckou party s DJ Tagerom až do 2.00 hod. nasledujúceho dňa.

Nenechajte si ujsť tohtoročný FESTIVAL VEDY -  Noc výskumníkov a zažite deň a noc plnú objavov a zábavy na vedeckých show v Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici, Košiciach a Tatranskej Lomnici a na hlavnom podujatí v bratislavskej Starej Tržnici, kde sa môžete presvedčiť, že VEDA JE ZÁZRAK!

Preskúmajte www.nocvyskumnikov.sk a dozviete sa viac.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu