Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragikomické VIDEO: Sýria víta ruského prezidenta totálne zbabranou hymnou!

Medvedev a Asad pozorne počúvajú
Medvedev a Asad pozorne počúvajú (Zdroj: YouTube)

DAMASK - Sýria a Rusko sú spojenci, ktorí sa nielen vzájomne navštevujú, ale najväčšia krajina na svete svojho partnera zásobuje aj vojenským vybavením. Pred časom však hrozilo, že sa tieto vzťahy naštrbia, a to kvôli hymne, ktorú Sýrčania totálne spackali.

V máji 2010 zavítal vtedajší ruský prezident Dmitrij Medvedev na oficiálnu návštevu Sýrie, kde sa stretol s prezidentom Bašádom Assadom. Nástupcu a zároveň predchodcu Vladimíra Putina však v arabskej krajine privítali spôsobom nie príliš vhodným pre navyššieho predstaviteľa štátu.

Na internete a sociálnych sieťach v poslednej dobe v súvislosti so situáciou v Sýrii začalo opäť kolovať tragikomické video, ktoré túto udalosť zachytáva. Vidno na ňom Medvedeva aj Assada, ako sú nastúpení v pozore, pričom sýrsky prezidentský orchester hrá ruskú hymnu. Tá však pripomína všetko, len nie národnú skladbu od Michaila Glinku.

Človek nemusí mať bohvieaký hudobný sluch na to, aby počul, že melódia ozývajúca sa z nástrojov členov hudobného telesa bola úplne, ale úplne falošná. Ale možno sa ju len orchester snažil oživiť, aby štátnici počas inak nudného ceremoniálu v Assadovej rezidencii nezaspali.

Falošná ruská hymna

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu