Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Najväčší šalát zapísali do Guinnessovej knihy rekordov

Výroba gigantického šalátu dala študentom zabrať. Zobraziť galériu (3)
Výroba gigantického šalátu dala študentom zabrať. (Zdroj: umass.edu)

AMHERST – Nie je nič lepšie, ako začať školský rok niečím naozaj príjemným. Univerzita v americkom Massachusetts preto už niekoľko rokov, presne v prvý školský deň, organizuje rekordy v oblasti prípravy jedla. Najnovšie sa do Guinnessovej knihy zapísala svojim gigantickým ovocným šalátom.

Armáda päťstovky študentov a zamestnancov Massachusettskej univerzity sa pred pár dňami zapísala do Guinnessovej knihy rekordov. V prvý školský deň sa im totiž podarilo vytvoriť najväčší ovocný šalát na svete. 

Na jeho výrobu použili 150 druhov ovocia, z toho napríklad 204 kg manga, 1651 kg jabĺk, 1170 kg melónu, či niekoľko stoviek kilogramov pomarančov, jahôd, čučoriedok, čerešní, ananásu a tiež sliviek. Namiesto šalátovej misy však na zmiešanie gigantickej lahôdky rekordérom slúžil veľký nafukovací bazén.

Nejde však vôbec o prvý rekord, ktorý spomínaná univerzita dosiahla. Podobné akcie sa totiž v americkom Massachusetts stali už každoročnou tradíciou. V uplynulých rokoch na seba upozornili napríklad rekordom s dusenými morskými rybami.

Viac zaujímavostí zo sveta kníh a širokú ponuku literárnych diel nájdete v internetovom kníhkupectve.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu