Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Agónia muža, ktorý stúpil na jedovatú rastlinu: Jeho noha bola plná pľuzgierov!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN - Angličan Keith Cooper (50) si uhnal bizarné, a o nič menej bolestné zranenie, keď sa počas prechádzky s manželkou rozhodol preskúmať istú rastlinu. Netušil, že narazil na toxický boľševník obrovský a po stúpení na jednu zo stoniek mu miazga zasiahla nohu. Nakoniec skončil v nemocnici.

"Išli sme so psom pri pobrežnej ceste, keď sa moja žena zastavila, aby obdivovala nejakú rastlinu a spýtala sa, či by sme si ju nemohli vziať do záhrady," uviedol otec dvoch detí z Howdonu v Newcastle.

Najprv si nič podozrivé nevšimol a ucítil iba slabé uštipnutie na nohe. Až keď sa vrátil domov, začal mať dojem, že ju má ako v ohni a objavili sa pľuzgiere. Bývalý očný optik nedokázal viac chodiť bez krívania, a preto zašiel do nemocnice, kde jeho zdravotný stav najprv lekárov zmiatol.

Agónia muža, ktorý stúpil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Daily Mail)

"Konzultant povedal, že nič podobné ešte nevidel," prezradil Cooper s tým, že nakoniec odhalili pôvodcu jeho problémov. Kvôli boľševníku obrovskému teraz nemôže svoju končatinu vystaviť slnku dlhých sedem rokov, keďže jeho pokožka zostala citlivá na ultrafialové svetlo. Mal však šťastie, že sa mu toxická šťava nedostala napríklad do očí, pretože by mu hrozila trvalá strata zraku.

Odborníci odporúčajú v styku s rastlinou používať rukavice, ochranný odev a nožnice, aby sa zabránilo kontaktu miazgy s pokožkou. Okrem toho by sa mali ľudia rastliny zbavovať v dňoch, kedy vládne zamračené počasie, keďže toxín býva aktivovaný slnečným svetlom. Informoval portál dailymail.co.uk.

Agónia muža, ktorý stúpil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: int)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu