Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Zábery z vesmíru odhalili na "konci civilizácie" tajomný pentagram!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: google maps)

LISAKOVSK - V stepiach strednej Ázie, v izolovanej časti Kazachstanu, objavili internetoví užívatelia veľký pentagram "vyrytý" do zemského povrchu. Napriek tomu, že si jeho prítomnosť nevie nikto vysvetliť, istá archeologička si myslí, že odhalila pôvod tajomnej štruktúry.

Päťcípa hviezda uprostred kruhu, ktorá sa nachádza na južnom brehu vodnej nádrže Tobol, prekvapila niekoľkých vnímavých užívateľov Google máp. V jej okolí nie sú takmer žiadne iné známky ľudského osídlenia a najbližšie mesto Lisakovsk leží asi 20 kilometrov ďaleko.

Táto oblasť je pretkaná starovekými zrúcaninami a archeologickými vykopávkami. Našli sa tu osídlenia z doby bronzovej, cintoríny aj pohrebisko. Mnohé z nich však treba ešte len preskúmať.

Ako sa však ocitol bizarný symbol s priemerom 366 metrov v tejto časti Kazachstanu, si nedokáže vysvetliť takmer nikto, hoci na internete sa už rozmohli komentáre o jeho spojení s uctievaním diabla, náboženskými sektami či obyvateľmi podsvetia. Zaujímavosťou je aj to, že užívatelia, ktorí na záhadu na Google mapách upozornili, mali prezývky Adam a Lucifer.

Pentagram je staroveký symbol, ktorý sa využíval v mnohých kultúrach. Či už v Mezopotámii, medzi stúpencami Pythagora, kresťanmi alebo slobodomurármi. Archeologička Emma Usmanovová, ktorá v tejto oblasti pracuje roky, sa však domnieva, že ide o obrysy parku lemovaného stromami z éry Sovietskeho zväzu. Ako však nasvedčujú ďalšie letecké zábery, momentálne je opustený a zarastený burinou. Informoval portál nbcnews.com.

Zábery z vesmíru odhalili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: google maps)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu