Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Stanice plné opilcov: Takto nehorázne riskujú svoje životy!

Opilec padá pod vlak
Opilec padá pod vlak (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Zaujímavou kampaňou zameranou na poukázanie rizík spojených s užívaním alkoholu sa momentálne prezentuje britská železničná spoločnosť Network Rail. V snahe zabrániť čoraz väčšiemu počtu zranení opilcov zverejnila video, ktoré cestujúcich pred touto metlou ľudstva varuje.

Na britských železniciach sa už pomaly stáva pravidlom, že sa tam každý deň niekto zraní. Väčšinou je to v dôsledku nadmerného požitia alkoholu. Štatistika za minulý rok je naozaj neutešená; na britských železničných staniciach sa dokopy zranilo viac ako 1600 ľudí. Mnohí z nich utrpeli zlomeniny či otrasy mozgu, pretože sa zrútili do koľajiska alebo padli na eskalátore. Jeden človek dokonca zomrel.

Network Rail by počet zranených cestujúcich rada znížila, a tak zahájila kampaň, ktorá má k tomu dopomôcť. "Robíme všetko pre to, aby sa pohybovanie po našich staniciach stalo čo najľahším a najbezpečnejším. Aj tak sa ale stretávame s príliš veľkým počtom ľudí, ktorí sa na nich zrania, pretože to prehnali s alkoholom. Dúfame, že naša kampaň ľuďom pripomenie, aby si na seba dávali väčší pozor," uviedol zástupca spoločnosti Robin Gisby pre denník The Independent.

Opilci na britských staniciach

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu