Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pos*aný 14-hodinový let: Cestujúci dostali hnačku, bojovali o záchody!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

SYDNEY - Dvadsaťšesť pasažierov na trase Čile - Sydney sa v Boeingu spoločnosti Qantas vo výške viac ako deväťtisíc metrov vytrápilo aj s inými problémami ako zmenou tlaku. Počas cesty sa u nich prejavili príznaky nákazy norovírusom, a tak si podávali kľučky na záchode. Peklo pre nich aj ich spolucestujúcich sa skončilo až po takmer 14 hodinách letu.

Skupinka austrálskych tínedžerov a ich učitelia smerovali zo Santiaga de Chile do Sydney, keď krátko po štarte všetci ochoreli. "Čím sa dlhšie let vliekol, tým viac sa všetko zhoršovalo," prezradila po pristátí spolucestujúca Lisa McCormicková, podľa ktorej to bol hrozný spôsob ako zakončiť dovolenku.

Študenti medzi sebou bojovali o osem toaliet na palube Boeingu 747-400, pretože trpeli hromadným vracaním a hnačkou. Austrálske ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že ich symptómy zodpovedali norovírusovej infekcii.

Mládež na palube pomáhali liečiť aj zdravotná sestra a dvaja lekári, ale veľmi im pomôcť nemohli. Jednoducho dbali na ich krvný tlak, pretože boli veľmi dehydrovaní. Stroj s pacientmi napokon pristál na letisku v Sydney vo štvrtok o 17:15 miestneho času, kde ho čakal tím záchranárov.

Pos*aný 14-hodinový let: Cestujúci
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

Lietadlo dali do karantény a stav cestujúcich najprv posúdil zdravotnícky personál. Aby sa zabránilo šíreniu vírusu celý Boeing dezinfikovali. Zhruba 16 cestujúcich bolo prevezených do nemocnice sanitkou. Traja z nich boli na tom tak zle, že ich z lietadla vyniesli na nosidlách.

Hovorca aerolínií Qantas uviedol, že skupina turistov sa nakazila ešte pred vstupom na palubu a príznaky sa objavili až počas letu. "Ako preventívne opatrenie boli ostatní cestujúci upozornení, aby počas najbližších 24 až 48 hodín sledovali svoj zdravotný stav a ak sa nebudú cítiť dobre, aby vyhľadali lekársku pomoc," dodal.

Skupina tínedžerov pochádza z Melbourne a okolia Sale a do Austrálie sa vracala zo stretnutia počas Svetového dňa mládeže v Brazílii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu