Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Piešťany predávajú verejné záchody: Môžete si s nimi robiť, čo chcete!

Radnica predáva stratové mestské záchody
Radnica predáva stratové mestské záchody

PIEŠŤANY - Piešťany ponúkajú na predaj verejné záchody na Winterovej a Staničnej ulici. Záchody už niekoľko mesiacov nefungujú, dôvodom ich zatvorenia boli vysoké náklady na prevádzku a nízke tržby.

Nový majiteľ nemusí zachovať pôvodný účel stavieb, môže ich prerobiť napríklad na obchody, kaviarne alebo iné prevádzky.

Za záchody na Staničnej ulici pýta radnica vo verejnej obchodnej súťaži najmenej 9 300 eur, čo je hodnota stavby a pozemku podľa znaleckého posudku. Podobnú hodnotu majú aj záchody na Winterovej ulici. V tomto prípade však budúci majiteľ musí rátať s obmedzeniami pri prípadnej prestavbe, záchody sú totiž súčasťou mestského parku, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou.

Radnica už v minulosti mala záujemcu, ktorý chcel nad podzemné záchody postaviť cukráreň, pamiatkari boli proti. Piešťany ešte v minulom roku prevádzkovali troje verejné toalety, ich prevádzka stála ročne zhruba 45-tisíc eur. Služby mesta Piešťany však od zákazníkov vybrali len približne tisíc eur za rok.

Začiatkom tohto roka preto v rámci šetrenia dvoje verejné záchody samospráva zatvorila. Slovenská legislatíva vo všeobecnosti neprikazuje samosprávam zriaďovať alebo prevádzkovať na svojom území takéto zariadenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu