Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO odhalilo fatálnu nedbalosť: Toto robia niektorí rušňovodiči popri jazde!

(Zdroj: YouTube)

BUENOS AIRES - Rad rušňovodičov argentínskych vlakov nevenuje pozornosť riadeniu. Prvý mesiac prevádzky kamier v kabínach lokomotív ukázal, že niektorí z nich spia, iní si čítajú alebo telefonujú, informoval dnes argentínsky minister dopravy. O zavedení kamier rozhodla vláda po júnovom železničnom nešťastí, pri ktorom zahynuli traja ľudia a takmer 200 utrpelo zranenia.

Minister Florencio Randazzo zverejnil niekoľko záznamov nebezpečného správania rušňovodičov. Na jednom z nich muž v kabíne osobného vlaku vyzerá, ako by niekoľko minút za jazdy spal. Ďalší ukazuje rušňovodiča, ktorý si číta knihu a posiela textové správy. V treťom prípade vodič vlaku kameru zakryl košeľou, aby nebolo vidieť, čo robí.

Ich konanie je "vážne, veľmi nebezpečné a absolútne neprijateľné", vyhlásil minister podľa denníka La Gaceta. Prehreškov bolo vraj ďaleko viac a rušňovodiči boli podľa ich závažnosti buď prepustení, alebo potrestaní.

Železničiarské odbory proti zavedeniu kamier pred mesiacom mohutne protestovali, vláda však ich nesúhlas prebila argumentom, že dohľad nad vodičmi je v záujme bezpečnosti cestujúcich. Za júnovú nehodu, pri ktorej osobný vlak narazil do pred ním stojacej nákladnej súpravy, mohla totiž podľa vyšetrovania nepozornosť rušňovodiča.

Na základe analýzy videozáznamov minister oznámil ďalšiu sériu opatrení zameraných na zvýšenie bezpečnosti na železnici. Licencie rušňovodičov aj dispečerov sa budú povinne obnovovať každý rok na základe prísnych testov. Úrady budú zároveň kontrolovať prítomnosť alkoholu a návykových látok v krvi rušňovodičov. Tí navyše pred každou výmenou prejdú skúškou fyzického stavu, aby pri dlhej ceste nezaspali.

Argentínski rušňovodiči

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu