Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Kúpte si pod stromček burunduka!

Burunduk váži len 50 až 100 gramov a trochu pripomína jazveca. Zobraziť galériu (2)
Burunduk váži len 50 až 100 gramov a trochu pripomína jazveca.

ROŽNAVA - Poznáte burunduka? Hoci to znie krkolomne, ide o pozemnú veveričku. Pripomína malého jazveca a je neobyčajne ohybná. Môže byť i vďačným vianočným darčekom. Túto novinku na našom trhu ponúkajú v predajni živých zvierat v Rožňave.

V čase Vianoc ľudia často zháňajú nielen hmotné veci, ale aj zvieratá. Oveľa viac ako inokedy! V rožňavskej predajni zoo s tým majú svoje skúsenosti. Vo veľkom sa v tomto čase predávajú najmä „andulky“ a korely. Obdarovať niekoho burundukom sa zatiaľ neodhodlal nikto. Rožňavčania ho sem chodia často obdivovať. „Náš párik burundukov sa pohybuje neobyčajne rýchlo. Dokáže vyliezť aj na strom! Na tele má po päť pásikov,“ povedala o živej novinke majiteľka predajne Jaroslava Pavlíková.

Milé plaché zvieratká sú podľa nej nenáročné na potravu. Živia sa bobuľami a semienkami. Najmä pre malých chovateľov môžu byť tieto domáce veveričky atraktívne. Chovajú sa nielen doma, ale aj v uzavretých voliérach. Najmä pri chove v klietkach je namieste ostražitosť ich majiteľov, lebo burunduk vie rýchlo utiecť. V takom prípade by to však bol drahý špás, lebo jedna pozemná veverička stojí 1 500 korún!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu