Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Anorektička Emma (33) prehovorila: Trčiace kosti mi robili modriny!

Emma veľmi túži po dieťatku Zobraziť galériu (2)
Emma veľmi túži po dieťatku (Zdroj: proanaonline.com)

LONDÝN - Emma Woolfová má na prvý pohľad krásny život. Vyštudovala prestížnu univerzitu v Oxforde, má priateľa, ktorého jej závidia kamarátky a pracuje ako uznávaná novinárka. Lenže pod pokrievkou ešte donedávna ukrývala jedno tajomstvo, ktoré ju takmer pripravilo o život.

Tridsaťtriročná Emma je atraktívna mladá žena a navyše úspešná. Aj ona však okúsila tienisté stránky života a v jednu chvíľu sa dokonca ocitla na prahu smrti. To všetko kvôli pliage zvanej anorexia.

Porucha prijímania potravy sa u vnučky známej spisovateľky Virginie Woolfovej prvýkrát prejavila pred štrnástimi rokmi, keď sa s ňou rozišiel priateľ. Postupom času prestala jesť takmer úplne a schudla až pod 40 kilogramov. Spod kože jej trčali kosti a keď sa o niečo oprela, robili sa jej modriny.

"Hladovaním som bojovala s emocionálnou bolesťou, ktorú som pociťovala. Svoje problémy som nedokázala riešiť psychicky, tak som ich riešila fyzicky," píše vo svojej knihe An Apple a Day: A Memoir of Love and Recovery from Anorexia (v preklade Jablko denne: Memoáre lásky a uzdravenia sa z anorexie).

Zlom prišiel po dlhých desiatich rokoch, kedy už Emma vyzerala ako chodiaca kostra. S terajším priateľom, ktorý je tiež novinár, sa totiž rozhodli, že si založia rodinu. Tomovi sa musela priznať, že v dôsledku anorexie už roky nemala menštruáciu, a teda otehotnieť pre ňu nebude až také ľahké.

Anorektička Emma (33) prehovorila:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: proanaonline.com)

Emma si preto konečne nechala poradiť od odborníkov a doteraz chodí na terapiu, vďaka čomu sa jej vrátil aj cyklus "Už sa jedla toľko nebojím. Nemám inú možnosť než jesť, keď chcem otehotnieť," povedala blondínka, ktorej sa podarilo pribrať na 51 kg. Dúfa tak, že už čoskoro sa dočká vytúženého potomka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu