Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Terapeutka (31) prišla o nohu: Neuveríte, z čoho si vyrobila novú!

Christina pri stavaní protézy
Christina pri stavaní protézy (Zdroj: YouTube)

ST. LOUIS - Tridsaťjedenročná žena z Missouri prišla pred časom o pravú nohu. Neupadla však do depresie a svoj ťažký osud sa snaží brať s nadhľadom. Nedávno si dokonca v tomto duchu vyrobila protézu, a to z materiálu, ktorý deťom slúži na hranie.

Christina Stevensová prišla začiatkom tohto roka o nohu, keď vymieňala brzdy na aute, napísal portál metro.co.uk. V jednom momente však zdvihák povolil a vozidlo skončilo na nej. Väčšina ľudí by zrejme po takomto zranení upadlo do depresie, ona však nie. Práve naopak, nedovolila, aby ju krutá skúsenosť zrazila k zemi a rozhodla sa na celú vec pozerať, nadnesene povedané, s úsmevom.

Svedčí o tom video, ktoré mladá terapeutka minulý mesiac umiestnila na Youtube. Zachytáva ju pri vyrábaní protézy z detskej stavebnice.

"Celý proces trval asi dve hodiny, no video je samozrejme zostrihané. Ľuďom sa moja lego protéza páči a oceňujú, ako kreatívne sa s mojím zdravotným stavom vyrovnávam," povedala Christina, ktorá sa svojím prístupom snaží inšpirovať podobne postihnutých ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu