Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Muž nemal peniaze na amputáciu: Zobral pílku a nohu si odrezal sám!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikia.com)

PEKING - Nožom a ručnou pílkou si vlastnú nohu odrezal Číňan, ktorý nemal peniaze na amputáciu v nemocnici. O šokujúcom príbehu, ktorý sa odohral tento rok v apríli, teraz informovali miestne médiá.

Čeng Len-liang (47) z provincie Che - pej, farmár a robotník v továrni, začal prvýkrát trpieť bolesťami nohy v januári 2012. Po niekoľkých návštevách v nemocnici mu lekári zistili arteriálnu embóliu a ako jedinú možnosť liečby odporučili amputáciu. Na tú už ale Čeng, ktorého rodinné financie sa cestami do nemocnice vyčerpali, nemal peniaze. Lekári preto Čenga poslali domov s tým, že mu ostávajú tri mesiace života.

Jeho manželka novinárom povedala, že Čeng trpel veľkými bolesťami, ktoré tri dávky analgetík, ktoré dostal v nemocnici, nijako nezmiernili. Miestny doktor odmietol amputáciu vykonať a na ďalšiu návštevu nemocnice rodina nemala prostriedky.

Bolesť nakoniec Čenga primäla k extrémnemu rozhodnutiu odrezať si nohu sám. Do úst si dal kus dreva obalený handričkou, aby stlmil výkriky, a začal rezať. Keď ho našla manželka, mal už nohu oddelenú a v ústach vylomené tri zuby od zúfalého zakusování do dreva.

Pahýľ amputovanej nohy sa mu už zahojil, ale teraz ho postihol rovnaký zdravotný problém aj v druhej nohe a potrebuje ďalšiu amputáciu. Ale potom, čo sa jeho príbeh dostal do médií, sa zdá, že nebude musieť sám znovu vziať do ruky nôž a pílu. Lekár z jednej šanghajskej nemocnice mu ponúkol, že zákrok vykoná zadarmo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu