Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Desivé účinky slnka: Takto dopadnete, keď vám svieti na polku tváre

Škodlivosť slnečných lúčov netreba podceňovať
Škodlivosť slnečných lúčov netreba podceňovať (Zdroj: gadailynews.com)

BRATISLAVA - Že sa to s opaľovaním nemá preháňať, vie hádam už i malé dieťa. Nemusíte však byť solárkový závislák na to, aby sa na vás odrazil nadmerný vplyv slnečných lúčov. Zle nedobre v tomto smere dopadol sedemdesiatročný muž, ktorého tvár sa stala akýmsi mementom v súvislosti s ochranou pred slnkom.

Nasledujúcim riadkom by mali venovať pozornosť najmä vodiči, ale nielen tí. Odborný časopis The New England Journal of Medicine totiž zverejnil portrét sedemdesiatročného muža, ktorého ľavá polovica tváre je viditeľne viac zostarnutá.

Desivé účinky slnka: Takto
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: gadailynews.com)

Ide o bývalého šoféra kamiónu, ktorý za jeho volantom strávil 29 rokov. Počas ciest na neho častokrát svietilo priame slnko, čo sa odrazilo na jeho pokožke. Ľavá časť tváre je oveľa viac zvráskavená a poškodená ako tá pravá, čo je dôsledok pôsobenia silných ultrafialových lúčov, ktoré do vozidla prenikli cez okno.

Hoci je spomínaný záber starý už viac ako rok, o jeho aktuálnosti nemôže byť pochýb. Odborníci chcú prostredníctvom neho upozorniť na to, že dlhodobé vystavovanie sa priamemu slnku je pre naše zdravie škodlivé. Koža týmto spôsobom prichádza o elasticitu a v horšom prípade môžeme skončiť s rakovinou. Informoval denník New York Daily News.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu