Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Toto miesto má zachrániť ľudstvo pred vyhynutím: Jaskyňa prežitia pre 5000 ľudí!

Toto má byť naša spása Zobraziť galériu (2)
Toto má byť naša spása (Zdroj: YouTube)

KANSAS CITY - V roku 2012 sme sa konca sveta síce nedočkali, ale ľudia nezaháľajú a stále vymýšľajú spôsoby, ktoré by nás pred ním mohli uchrániť. Robert Vicino z amerického Kansasu tvrdí, že dokáže zabrániť tomu, aby ľudstvo vyhynulo.

A ako to chce urobiť? Američan plánuje využiť podzemné priestory, ktoré kedysi slúžili ako armádny sklad a prebudovať ich na úkryt, do ktorého sa zmestí tisíc vozidiel a päťtisíc ľudí. To by podľa neho malo stačiť na to, aby ľudská rasa zostala zachovaná v prípade, že na Zem dopadne smrtiaci asteroid či vypukne nukleárna vojna. "Mám dôležité poslanie a verím tomu, že robím správnu vec," poznamenal Roberto pre portál newsmax.com.

Toto miesto má zachrániť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Jaskyne, ktoré sa nachádzajú vo vzdialenosti 80 kilometrov od hlavného mesta Kansas City, sú zhruba 45 metrov hlboké. V 19. storočí sa v nich ťažil vápenec. Neskôr priestory využívala americká vláda, ktorá ich pred časom dala do aukcie. V apríli za ne istý Coby Cullins zaplatil 510 000 dolárov (cca 390 000 eur) a následne ponúkol Vicinovi. Ten sa od neho rozhodol odkúpiť 75 percent výmery. Časť priestorov má cementové podlahy a osvetlenie. Zvyšok sa chystá podnikateľ prerobiť na obývateľnú zónu.

Robert v sebe nezaprel svojho obchodného ducha a komplex prežitia s názvom Vivos Shelter and Resort sa chystá rozpredať. Za každú štvorcovú stopu (0,3 metra) bude pýtať tisíc dolárov a ďalších 1500 na osobu za poskytnuté jedlo. Štvorčlennú rodinu teda pobyt v ňom vyjde poriadne draho.

Niektorí ľudia však nie sú Vicinovým nápadom príliš nadšení. Napríklad profesor Ken Rose z Kalifornskej univerzity sa na to pozerá dosť skepticky. "Je to obrovské plytvanie času a peňazí. Niektorí ľudia si jednoducho nedajú pokoj," skonštatoval.

Jaskyňa nás má zachrániť pred vyhynutím

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu