Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Desať najotravnejších statusov na Facebooku: Tieto nám žerú nervy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Popularita Facebooku už zrejme svoj vrchol dosiahla a čoraz viac užívateľov už začína takpovediac nudiť. Možno aj preto, že ich každý deň čítať rovnaké a otrepané statusy svojich kamarátov. Ponúkame vám prehľad tých najotravnejších z nich.

Na internete sa nedávno objavil článok v českom jazyku, ktorý zrejme číta myšlienky mnohých užívateľov najpopulárnejšej sociálnej siete na Facebooku. Je o tom, že ľudia už zdieľajú s ostatnými informácie takého druhu, že sa nad tým človeku pozastavuje rozum. Prinášame vám desať najotrepanejších statusov, ktoré mnohým z nás poriadne lezú na nervy.

1. Motivačné citáty

Duchaplné reči o zmysle života a skutočných priateľoch síce znejú vznešene, ale vedzte, že to je asi tak všetko. Mnohokrát sú na dôvažok doplnené mysterióznymi fotkami mora, východu slnka či inými gýčmi, čo ešte viac zvyšuje ich otravnosť. Ak ste jedným z tých, ktorí vďaka nim dospeli k súzneniu vesmírom, súznite si prosím v súkromí. Mnohí to ocenia.

2. Deti, samé deti

Samozrejme, každý rodič sa rád pochváli s tým, ako ich ratolesť povyrástla a ako sa na neho podobá. Ale zahlcovať Facebook desiatimi fotografiami vášho potomka nie je tou správnou cestou.

3. Fotografie jedla

Dali ste si nezvyčajné jedlo v reštaurácii alebo sa vám podarilo doma uvariť skutočnú delikatesu? Tak šup s ňou na Facebook! To by sa dalo ešte tolerovať, ale zverejňovať svoje každodenné raňajky, obed i večeru už hraničí so sadizmom. Bude vám to možno pripadať neuveriteľné, ale väčšina ľudí už niekedy v živote videla pečené kura alebo zemiakový šalát.

4. Statusy o tom, čo práve robíte

Pre niektorých je dobrým dôvodom na aktualizovanie statusu aj to, keď sa zle vyspí, ide do kina alebo si zabehať. Informácie tohto typu vašim známym naozaj nijak nepomôžu. Alebo nebodaj očakávate, že vám pôjdu natriasť vankúše či sa budú rozplývať nad tým, že ste odbehli desať kilometrov? Nie, nepôjdu a nebudú.

5. Žiadosti hier
Dostávame sa k bodu päť a tým pádom podľa mnohých užívateľov k azda najotravnejšiemu faktoru v rámci Facebooku. Ľudia by si mali uvedomiť, že nie každý má toľko voľného času, aby celé dni trávil
kŕmením virtuálnych zvieratiek, pestovaním virtuálnych rastliniek a podobných nezmyslov. Bombardovanie priateľov žiadosťami o účasť v hrách, ktorým ste prepadli, totiž môže časom viesť k tomu, že vás budú skôr než za priateľa považovať za nepriateľa.

6. Infantilné prejavy

"Supeeeer", "To je tak cooool", keď je každé druhé slovo zvýraznené tak, akokeby mali všetci problémy s čítaním. Je to v poriadku, pokiaľ sa práve nachádzate v období v puberty. Ak však máte viac ako tridsať rokov, už to nie je v poriadku. ĎAKUJEMEEEEEEEEEEza pochopenie.

7. Výkriky do tmy

"Do riti", "Ach Bože", tieto a podobné výkriky do tmy, ktoré naozaj nikto netuší, čo znamenajú, nemajú nič spoločné s komunikáciou. Podobné výlevy si môžete dovoliť, keď sa vám pripáli jedlo alebo stúpite do psích exkrementov, zahlcovať Facebook ale nimi naozaj nemusíte. Ide o lacný spôsob, ako si získať pozornosť priateľov a aby sa vás všetci vypytovali na to, čo je vlastne vo veci.

8. Upozornenie, kde ste boli, alebo kde budete
Bar, diskotéka, Ibiza, fitko atď atď. Dotyčné podniky vám samozrejme budú vďačné za neplatenú reklamu, ale nikoho iného než ich to asi zaujímať nebude. Nabudúce teda bude lepšie, keď si iznámenia o tom, kde sa práve nachádzate, necháte pre seba.

9. Teatrálne výlevy

"Pomoc!, "Prečo privádzať deti do tak zlého sveta" sú citové výlevy, ktoré namiesto toho, aby ste nimi plnili nástenku, si radšej zapisujte do denníka. Vášmu imidžu to len prospeje.


10. Fotky špinavých/nahých/pokakaných detí

A opäť tu máme "obľúbenú" kategóriu tých najmenších. Tentokrát v podaní, ktoré rozhodne nepatrí na internet. Ak vám príde vtipné či zaujímavé, keď sa vaše dieťa pokaká tak, že mu to presvitá cez oblečenie, niečo s vami nie je v poriadku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu