Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pozor na vírus na Facebooku: Kradne heslá k účtom a potom peniaze

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: creatingcomputervirus.blogspot.com )

BRATISLAVA - Na Facebooku je zaregistrovaných už viac ako miliarda užívateľov. To znamená nielen jeho vysokú popularitu, ale aj bezpečnostné riziko. Najnovšie sa zistilo, že sa na ňom šíri vírus, ktorý dokáže získať čísla vašich bankových účtov a ukradnúť vám z nich peniaze.

Trójsky kôň pod názvom Zeus naháňa strach miliónom užívateľov a taktiež bankám po celom svete. Akonáhle infikuje počítač, pátra po uložených heslách a loginoch v internetových prehliadačoch, ale i v textových dokumentoch. Týmto spôsobom sa dostane do bankových účtov poškodeného, čerpá z nich peniaze a potom ich posiela tretej strane.

Vírus identifikovali experti z firmy Trend Micro. Upozornili, že Facebook je v jeho šírení efektívny preto, lebo na ňom ľudia zdieľajú veľmi veľa informácií a taktiež vďaka falošne vytvoreným profilom. V ich postoch je uvedený link, na ktorý nesmiete klikať, inak sa Zeus dostane do vášho počítača. 

Hovorkyňa Facebooku uviedla, že stránka aktívne vyhľadáva škodlivé softvéry a ponúka niekoľko možností zabezpečenia vrátane viacerých antivírusových programov. Informoval Daily Mail.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu