Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Do Bratislavy prídu zberatelia z 19 krajín

Zobraziť galériu (10)
(Zdroj: incheba)

BRATISLAVA - V priebehu piatka a soboty sa v bratislavskej Inchebe budú predávať i vymieňať známky, pohľadnice, minerály, mince, medaily, drobné starožitnosti a mnohé iné zaujímavosti. Už po desiaty krát sa koná vrcholné podujatie venované zberateľstvu, Bratislavské zberateľské dni. Na ploche 4200 m² sa stretne 186 vystavovateľov z 19 krajín, dokonca až z Turecka a Libanonu.

Každý rok sa zberatelia predháňajú, aby sa mohli pochváliť tými najzaujímavejšími exponátmi. Ani tento krát neostanú milovníci rarít sklamaní, na mieste uvidia 1- pencový červený Maurícius na liste, vydražený vo Švajčiarsku za 5 miliónov dolárov. Táto vzácnosť bola označená za kráľa svetovej filatelie. Od Rakúskej pošty pochádza štvor - blok unikátnych známok s názvom Hitlerove masky. Milovníci histórie nášho územia si môžu prezrieť známky s portrétom Tomáša Garigue Masaryka.

Zberateľský veľtrh obohatí aj sprievodný program. Slovenská pošta so Zväzom slovenských filatelistov vyhlásia výsledky ankety o najkrajšiu poštovú známku Slovenska. Najmladším nadšencom zberateľstva je určená filatelistická olympiáda a Dni mladých filatelistov. Pri príležitosti 20. výročia Slovenského olympijského výboru sa v sobotu bude konať prezentácia knihy Slovenské olympijské memorabílie a tiež uvedenie pamätnej poštovej známky s personalizovaným kupónom. Autogramiádu potvrdili slovenskí olympionici J. Krnáč (džudo) a J. Repčík (beh na 800 m). Tradične sa bude konať aj numizmatická aukcia.

Veľtrh je otvorený v piatok 7.6. od 10:00 do 18:00 a v sobotu 8.6. od 10:00 do 16:00. Základné vstupné je 3 € a oprávňuje k návšteve veľtrhu prvý aj v jeho druhý deň. Mladí záujemcovia o zberateľstvo do 15 rokov majú vstup zdarma.

Vstupenky nájdete na Predpredaj.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu