Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tínedžer (†18) dojíma k slzám: Pred smrťou zložil pieseň, je hitom

Zach boj s rakovinou prehral
Zach boj s rakovinou prehral (Zdroj: YouTube)

LAKELAND - Americké hitparády momentálne valcuje hit od mladého speváka, ktorý bohužiaľ pred pár dňami zomrel. Niekoľko rokov trpel zákernou chorobou, ale na obdiv mnohých sa jej nepoddal. Dokonca začal skladať piesne, prostredníctvom ktorých sa rozlúčil s týmto svetom.

Zachovi Sobiechovi v štrnástich rokoch diagnostikovali osteosarkóm (nádor vyrastajúci z kostí, pozn. red.). V máji 2012 mu našli rakovinu aj v pľúcach a panve. Posledné mesiace už bolo jasné, že sa už nedokáže vyliečiť. Neuzavrel sa však do seba, ale sa rozhodol dôstojne rozlúčiť so svojimi blízkymi.

Minulý rok zložil pieseň Clouds, ktorá teraz boduje v rebríčkoch predajnosti. Spieva v nej o tom, že už čoskoro odíde medzi oblaky, odkiaľ bude mať lepší výhľad na zem, kde sa jeho púť už končí. Minulý mesiac mu vzdali hold viacerí hudobníci vrátane Jasona Mraza.

Zach zomrel v pondelok vo svojom dome v Minesotte. "Chceme sa poďakovať ľuďom, ktorí počúvajú Zachove pesničky a pomohli tak, aby sa jeho odkaz a hudba šírili do sveta," uviedla pozostalá rodina.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu