Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Stone Temple Pilots žalujú svojho exfrontmana: Nechcú, aby hral ich skladby

Scott Weiland Zobraziť galériu (4)
Scott Weiland (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Členovia americkej rockovej kapely Stone Temple Pilots zažalovali svojho bývalého frontmana Scotta Weilanda, ktorého zo skupiny vyhodili koncom februára. Dočasným spevákom Stone Temple Pilots sa následne stal líder kapely Linkin Park Chester Bennington.

Členovia Stone Temple Pilots sa rozhodli Weilanda zažalovať po tom, čo je ho manažér tento týždeň zavolal programovému riaditeľovi losangeleského rádia KROQ a snažil sa zabrániť, aby stanica zahrala nový singel kapely s názvom Out Of Time. Podľa neho by tým porušila Weilandove práva. Členovia kapely chcú preto súdnou cestou zbaviť Weilanda práva používať názov skupiny. Okrem toho chcú dosiahnuť, aby Weiland nemohol hrať skladby Stone Temple Pilots na svojich sólových vystúpeniach a tiež aby o sebe hovoril ako o bývalom členovi tejto skupiny.

Stone Temple Pilots vznikli v roku 1986 a debutovali o šesť rokov neskôr albumom Core. Nasledovali štúdiovky Purple (1994), Tiny Music... Songs from the Vatican Gift Shop (1996), No. 4 (1999) a Shangri-La Dee Da (2001). V roku 2003 sa skupina rozpadla, pričom jednotliví členovia sa začali venovať vlastným projektom. Scott Weiland napríklad pôsobil v kapele Velvet Revolver. Stone Temple Pilots obnovili činnosť v roku 2008 a o dva roky neskôr vydali zatiaľ posledný album Stone Temple Pilots (2010). 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu