Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tréner Lucie Bílej obhajuje šmejdov: Opití penzisti kradli jedlo aj žiarovky!

Vít Chaloupka a Jan Novotný
Vít Chaloupka a Jan Novotný (Zdroj: beck-czech.cz)

PRAHA - Už len pomyslenie na šmejdov mnohých z nás privádza do zúrivosti. Pochybné obchodné praktiky týchto otravných predajcov pripravujú najmä starších ľudí o peniaze, ktoré by inak mohli využiť omnoho rozumnejšie. Napriek tomu sa našiel človek, ktorý sa ich zastal.

Nedávno mal na Slovensku premiéru český film Šmejdi, ktorý poukazuje na zastrašujúce praktiky obchodníkov pri prezentácii "výhodných" produktov. Osobné skúsenosti mnohých ľudí, predovšetkým dôchodcov, dokazujú, že ide o manipuláciu najhrubšieho zrna.

Najmenej jedna osoba však tvrdí, že všetko je inak. Je ňou Vít Chaloupka, bývalý kulturista a súčasný fitness tréner a výživový poradca osobností, ako sú Václav Klaus, Lucie Bílá, Jiří Krampol, Michal David alebo Ilona Csáková. Verejnosť pobúrilo, že sa zastal jednej z firiem, ktorá organizuje zájazdy pre penzistov a podľa zistení Českej obchodnej inšpekcie ich tam potom núti kupovať extrémne predražené veci. 

Známy dietológ to však vôbec nevníma ako okrádanie chudákov, práve naopak. "Raz som bol na jednej akcii, kde Ján Rosák a Peter Jančařík rozprávali o historkách, ktoré zažili pri filmovaní. Ľudia sa tam vrhli na jedlo, kradli kurčatá a strkali si ich do tašiek. Na vlastné oči som videl, ako odmontovali žiarovky zo záchodu a tekuté mydlo si odčerpávali do pohárov. Je to skrátka určitá sociálna skupina, ktorá jazdí na podobné lacné zájazdy. Sú to programoví turisti. Za 99 korún dostanú raňajky, obed aj večeru a niekedy aj darček. Jasné, že sa to usporiadateľovi oplatilo, ale tým dôchodcom určite tiež," povedal Chaloupka portálu super.cz.

A vo svojich šokujúcich vyjadreniach pokračuje. "Boli nažraní, spokojní, mľaskali a ja som im mal rozprávať o diéte. Spievali si, rušili ma, niektorí boli aj opití," spomína na akciu, ktorá sa očividne skončila úspechom. Vít na záver dodal, že kto chce byť okradnutý, toho okradnú, kto nechce, tak okradnutý nie je.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu