Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Obraz totálnej deštrukcie: Rodina po tornáde vyšla von z bunkru a našla toto!

Rodine sa naskytol otrasný pohľad
Rodine sa naskytol otrasný pohľad (Zdroj: YouTube)

MOORE - Spojené štáty postihla ďalšia prírodná katastrofa. Tornádo, ktoré zasiahlo Oklahomu, pripravilo doteraz o život 91 ľudí a ďalšie desiatky utrpeli zranenia. Desivé rozmery tejto tragédie dokumentuje video, ktoré natočila jedna rodina po tom, ako vyšla z podzemného bunkra.

To, čo čakalo na rodinu z mesta Moore, si väčšina z nás nevie ani len predstaviť. Keď rodičia videli, ako sa k nim nezadržiteľne blíži tornádo, okamžite vzali deti a išli sa skryť do podzemného krytu, ktorý majú vybudovaný na svojom pozemku. Tam prečkali najhoršie.

Až keď si boli istí, že pohroma sa už skončila, otvorili dvere a vyšli von. Pohľad, ktorý na nich čakal, bol priam hrôzostrašný. Tam, kde predtým stáli domy, bola už len kopa trosiek. Tornádo ich sfúklo, akokeby boli postavené zo zápaliek. Po okolí bol porozhadzovaný nábytok, elektronika či oblečenie. Jednoducho povedané, jedna veľká tragédia.

Spúšť po tornáde v Oklahome

Tornádo, ktoré spustošilo Oklahomu, bolo pri základni široké najmenej 800 metrov. Sprevádzal ho vietor s rýchlosťou 320 km/h. Podľa odborníkov smršť dosiahla štvrtý stupeň (F 4) na päťstupňovej Fujitovej-Pearsonovej stupnici klasifikujúcej silu tornád podľa škôd. Nešťastie si vyžiadalo už takmer sto obetí vrátane dvadsiatich detí a o strechu nad hlavou pripravilo ďalšie tisícky obyvateľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu