Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Česi pobúrili svet: Letuška posiela v reklame pasažierov na smrť!

Letuška ukazuje, kto všetko zomrie
Letuška ukazuje, kto všetko zomrie (Zdroj: YouTube)

PRAHA - Hovorí sa, že aj zlá reklama je reklama. V prípade jedného spotu, ktorého tvorcami sú naši západní susedia, to ale neplatí. Predávať produkt na základe toho, že vám letuška povie, že zomriete, totiž asi nie je najlepší nápad.

Česká reklamná agentúra Lowe And Partners sa postarala o to, že hranice morálky v reklame sa opäť posunuli ďalej. Môže za to jej najnovšia reklama na energetický nápoj zvaný Zenonade.

Reklamný spot sa odohráva v lietadle tesne pred štartom. Ukazuje letušku, ako dáva bezpečnostné inštrukcie. Potom sa ozve jej vnútorný hlas, ktorý hovorí: "Toto lietadlo opustím ako prvá a vy všetci zomriete." Ďalej ukáže na jednotlivých pasažierov so slovami "mŕtvy, mŕtvy, mŕtvy, živá", pričom prst v tomto okamihu obráti na seba, čím chce povedať, že ako jediná prežije. Kontroverzné video zakončí nemenej škandalózny slogan "Na vlastné nebezpečenstvo".

Reklama sa už stihla stať na internete terčom kritiky mnohých užívateľov. Jeden komentár za všetky: "Toto je tá najsprostejšia reklama, akú som kedy videl."

Riaditeľ pražskej agentúry Martin Lochmann sa pre portál Huffington Post vyjadril, že zatiaľ nezaznamenal, že by spot ľudí nejak pobúril. "Viem o pár sťažnostiach, ale čakal som, že to bude horšie. Tú reklamu netreba brať vážne," poznamenal.

Česká reklama pobúrila svet

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu