Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Rybár si strelil harpúnu do hlavy: Prepichla oko, lebku aj mozog!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gawker.com)

PETROPOLIS - Neuveriteľné šťastie v nešťastí mal istý brazílsky rybár, ktorý si do hlavy strelil harpúnu. Z hrôzostrašného incidentu vyviazol "len" s minimálnym poškodením mozgu. A to i napriek tomu, že sa desať hodín neobťažoval vyhľadať lekársku pomoc.

Bruno Barcellos de Souza Coutinho čistil svoje rybárske náčinie, keď sa zrazu kovový oštep slúžiaci na lov rýb uvoľnil a zapichol sa mu do lebky v hĺbke približne 15 centimetrov. Kupodivu nešiel do nemocnice, ale si sadol a oddychoval s tým, že rana sa mu sama zahojí, píše portál Huffington Post.

Neskôr si to však tridsaťštyriročný muž predsa len rozmyslel a vybral sa na pohotovosť. Lekári pri pohľade na neho neverili vlastným očiam. Brunovi harpúna prepichla ľavé oko, v dôsledku čoho naň už nikdy neuvidí. Zbraň ďalej prešla lebkou a skončila v mozgu, len milimetre od životne dôležitých tepien.

Rybár si strelil harpúnu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gawker.com)

Coutinho momentálne leží na jednotke intenzívnej starostlivosti. "K podobným nehodám už v Brazílii došlo, ale ešte nikdy s harpúnou. "Pacientovi sme ju vybrali čo najšetrnejšie, ako sa len dalo a teraz sa zotavuje," uviedol šéf neurochirugie nemocnice Santa Teresa Orlando Maia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu