Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Neuveriteľné: Manžel ju postrelil harpúnou priamo do úst, prežila!

Žena prežila manželov zásah harpúnou do úst
Žena prežila manželov zásah harpúnou do úst (Zdroj: SITA)

RIO DE JANEIRO - K zázraku prirovnávajú brazílske médiá prežitie dvadsaťosemročnej ženy, ktorú manžel pri čistení zbrane postrelil harpúnou priamo do úst.

Podľa chirurga Allana da Costu by stačilo, aby sa harpúna vychýlila zo svojej dráhy o jediný centimeter a ženu by s istotou zabila. Teraz však očakáva, že sa jeho pacientka, Elisangela Borborema Rosao, úplne uzdraví.

O zásah manželky harpúnou sa zaujíma aj polícia. "Všetko naznačuje, že to bola nehoda, ale vyšetrujeme to," povedal agentúre AP nemenovaný policajt z mesta Arraial do Cabo, kde sa incident odohral. "Nemyslíme si, že sa ju manžel pokúšal zabiť. Ale jasný obraz si budeme môcť urobiť až po tom, čo sa žena zotaví a budeme ju môcť vypočuť," dodal.

V Brazílii nejde o prvý prípad svojho druhu. V roku 2009 lekári v Sao Paole zachránili život deväťročnému chlapcovi, ktorého pri rybárčení zasiahol bratranec dvojzubou harpúnou: jeden z hrotov sa chlapcovi zabodol do obočia, druhý do kosti tesne pod očnou buľvou.

A o iba dva týždne predtým chirurgovia v Rio de Janeiro vyoperovali harpúnu z hlavy muža, ktorého pri podmorskom rybolove trafila vlastnú zbraň. Harpúna sa totiž odrazila od skaliska a zabodla sa lovcovi do hlavy tesne nad ľavým okom; minula však najrizikovejšie oblasti mozgu. Päťhodinová operácie aj v tomto prípade dopadla dobre.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu