Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Juhokórejčanov viac než hrozby KĽDR zaujíma táto hlavná udalosť týždňa!

Nový singel rappera sa predáva oddnes
Nový singel rappera sa predáva oddnes (Zdroj: techpost.com)

PCHJONGJANG - Ani vojnové vyhrážky severokórejského diktátora Kim Čong-una nemôžu odviesť pozornosť Juhokórejčanov od hlavnej udalosti tohto týždňa na Kórejskom poloostrove - dnešného uvedenia dlho očakávanej novej piesne svojrázneho juhokórejského rappera PSY, ktorý sa preslávil hitom Gangnam Style.

Nový single Gentleman, ktorý sa dnes objaví v internetových hudobných obchodoch, by mal priniesť odpoveď na otázku, či bol Gangnam Style niečím viac než ojedinelou senzáciou 35-ročného zavalitého juhokórejského speváka.

Predstavenie nového songu bude sprevádzať sobotňajší propagačný koncert pre 50 000 fanúšikov na štadióne v juhokórejskej metropole Soul, ktorý bude prenášaný naživo na serveri YouTube.

Juhokórejská vláda ani organizátori koncertu nemajú napriek existujúcemu napätiu na Kórejskom poloostrove a možnému odpáleniu severokórejskej rakety stredného doletu obavy o bezpečnosť divákov a nechystajú žiadne špeciálne bezpečnostné opatrenia, uviedol spravodajský server CNN. Vstupenky na koncert vraj rýchlo miznú.
"Vôbec mi nenapadlo, že by to mohlo byť nebezpečné," vyhlásil Song-o Pang, ktorý so skupinou priateľov plánuje mimoriadnu hudobnú udalosť navštíviť.

Na videoklip k piesni Gentleman si budú musieť fanúšikovia a kritici počkať dlhšie. "V utorok sme dokončili nakrúcanie a momentálne video striháme. Ťažko teraz povedať, kedy budeme hotoví," povedal Hwang Min-he, zástupca firmy YG Entertainment. Videoklip produkoval rovnaký tím, ktorý stojí aj za hitom Gangnam Style, a tanečné prvky sú dielom rovnakého choreografa, ktorý je autorom bláznivých pohybov z videoklipu Gangnam Style, pripomínajúcich jazdu na koni.

Videoklip Gangnam Style bol prvýkrát na webe zverejnený 15. júla minulého roku a stal sa najsledovanejším videom na YouTube, keď v decembri prekonal jednu miliardu zhliadnutí. Skladba je paródiou na život zahálčivých boháčov z módnej štvrti Soulu zvanú Gangnam a protikladom k takzvanému K-popu, juhokórejskej pop-music, ktorá je známa peknými chlapčenskými skupinami a ich sentimentálnymi, nie príliš nápaditými pesničkami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu