Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Zbohom Gangnam Style: Rapper PSY valcuje net s novým tancom!

(Zdroj: YouTube)

SOUL - Slávny juhokórejský rapper PSY v sobotu na koncerte v Soule 45-tisíc nadšeným fanúšikom predstavil klip k svojmu novému singlu Gentleman. Vo videu tridsaťpäťročný spevák opäť riadne krúti bokmi, tak ako vo svojej doteraz najznámejšej piesni Gangnam Style.

Aj keď sa nahrávka volá Gentleman, PSY sa tak v bláznivom videoklipe rozhodne nespráva. Naopak ženám komplikuje život, ako to len ide - jednej odstrčí stoličku, keď si sadá, ďalšej zase napríklad zrýchli bežecký pás tak, že z neho zletí.

Tanečné prvky, ktoré pripravil rovnaký choreograf ako pri hite Gangnam Style, tentoraz vraj vychádzajú z tradičných kórejských krokov, uviedol umelec, ktorý sa priznal, že po nečakanom a celosvetovom úspechu predchádzajúceho singla na neho vzrástol tlak. Napriek tomu sa však vraj snaží zostávať verný sebe a kórejským koreňom.

Sobotný koncert sa uskutočnil v čase, keď na Kórejskom polostrove panuje vyhrotený stav kvôli vyhrážkam Severnej Kórey, že zaútočí jadrovou zbraňou. K situácii sa vyjadril aj PSY, ktorý napätie medzi oboma kórejskými štátmi ľutuje a dúfa, že piesňou Gentleman urobí radosť aj Severokórejčanom.

Videoklip Gangnam Style bol prvýkrát na webe zverejnený 15. júla minulého roku a stal sa najsledovanejším videom na YouTube, keď prekonal už 1,5 miliardy zhliadnutí. Sprevádzajú ho bláznivé pohyby pripomínajúce jazdu na koni, ktorých sa fanúšikovia dočkali aj na sobotnom koncerte s názvom Happening na soulskom štadióne Sangam.

Niekoľkohodinovú show, počas ktorej sa svojrázny rapper niekedy vznášal aj nad hlavami divákov, prenášal naživo do celého sveta server YouTube. Pieseň Gentleman, ktorá bola vrcholom predstavenia, oficiálne zverejnili už v piatok, a to v 119 krajinách. Odvtedy má už vyše 51 miliónov zhliadnutí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu