Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kocúrik s rázštepom vyzerá ako upír: Bude liečiť postihnuté deti

Lazarus pripomína upíra a buldoga Zobraziť galériu (2)
Lazarus pripomína upíra a buldoga (Zdroj: ion.com.pk)

JOHNSON CITY - Rázštep podnebia sa väčšinou vyskytuje u ľudí, nasledujúci príklad však dokazuje, že ho majú aj zvieratá. Desaťmesačného kocúra Lazarusa takmer pripravil o život. Dnes sa mu u jeho novej majiteľky darí dobre, ale ešte donedávna tomu tak nebolo.

Cindy Chambersová je už odmalička veľkou milovníčkou zvierat. Vedia to o nej aj študenti na East Tennessee State University, kde vyučuje špeciálnu pedagogiku, uvádza portál Novinky.cz. Preto, keď jej jedného dňa doniesla istá dievčina opustené mačiatko, ktoré našla na ulici, neváhala a zobrala ho pod svoje ochranné krídla. Dala mu meno Lazarus.

"Bolo veľmi podvyživené a zanedbané a malo silnú infekciu v ústach a nose. Bála som sa, že mi veterinár povie, aby som ho dala utratiť," povedala Američanka. Okrem toho však kocúrik trpí rázštepom podnebia, kvôli ktorému mal odhalenú kosť a vyzerá ako upír.

Kocúrik s rázštepom vyzerá
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ion.com.pk)

S pomocou antibiotík sa podarilo Lazarusa zo zápalu vyliečiť. Cindy ho chce teraz vycvičiť na terapeutickú mačku pre potreby detí s postihnutím. "Je strašne milý, prítulný a pokojný. Mohol by pomôcť deťom, ktoré sú rovnako postihnuté ako on, vyrovnať sa s tým," vysvetlila Chambersová.

Kocúr s rázštepom

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu