Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

S. Kórea v ďalšom VIDEU hrozí útokom: Je ešte bizarnejšie ako predošlé!

(Zdroj: YouTube)

PCHJONGJANG - Severná Kórea dnes zverejnila bizarné video, v ktorom jej armádne psy trhajú podobizeň predstaviteľa nepriateľskej vlády a opätovne pohrozila, že zaútočí na svojich susedov. Štátna televízia tak ponúkla ďalšiu várku propagandistických záberov, ktorých obeťou sa tentokrát stal juhokórejský minister obrany Kim Kwan-džin.

Nie je jasné, kedy a kde bolo video vydané oficiálnou severokórejskou tlačovou agentúrou KCNA natočené, ale vidno na ňom výcvik armádnych psov, ktoré prekonávajú rôzne prekážky, skáču cez horiace diery a vrhajú sa na podobizeň nenávideného ministra obrany Južnej Kórey Kim Kwan-džina, ktorý bol označený za bastarda.

Neznámy vojak na záberoch varuje, že armáda je pripravená zaútočiť na svojich susedov akonáhle bude vydaný rozkaz. Ten vraj môže prísť každú minútu alebo sekundu. "Na Kórejskom polostrove nejde o to, či budeme mať vojnu alebo nie, ale o to, či k nej príde dnes alebo zajtra," povedal.

Ďalej nasledujú zábery streľby vojakov do terča, ktorým je opäť hlava juhokórejského ministra obrany, tú napokon zničia raketometom. Informoval portál dailymail.co.uk.

Soul niekoľko mesiacov poukazuje na to, že KĽDR už pripravila tunel pre ďalší jadrový výbuch a môže ho použiť, kedykoľvek sa k tomu rozhodne. V posledných dňoch sa navyše zosilňujú špekulácie, že KĽDR by mohla tento týždeň urobiť skúšku rakety stredného doletu. V piatok Severná Kórea inštalovala dve rakety Musudan na mobilné odpaľovacie zariadenie. Podľa odborníkov ale KĽDR ešte nejakú dobu potrvá, než bude schopná zmenšiť nálož tak, aby mohla použiť jadrovú bombu ako hlavicu pre svoje rakety.

KĽDR v piatok vyzvala zahraničných diplomatov, aby zvážili odchod z krajiny, lebo vraj od stredy nebude schopná zaručiť ich bezpečnosť. K evakuácii personálu veľvyslanectiev v Pchjongjangu zatiaľ neprišlo.

Bezpečnostná rada OSN v reakcii na februárový test sprísnila svoje sankcie voči KĽDR. Na to severokórejský režim odpovedal vyhrážkou preventívneho jadrového útoku na Spojené štáty a zameraním rakiet a delostrelectva na vojenské základne USA.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu