Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ryanair opäť v problémoch: Kvôli sexistickým FOTO krásnych letušiek!

Letušky pózujú len v bikinách Zobraziť galériu (2)
Letušky pózujú len v bikinách (Zdroj: joe.ie)

MALAGA - Írska nízkonákladová spoločnosť Ryanair už šesť rokov vydáva kalendár so sporo odetými letuškami. Výťažok z jeho predaja ide na pomoc deťom s cystickou fibrózou. Istá španielska neziskovka však tvrdí, že aerolinky týmto spôsobom svoj ženský personál len využívajú.

Spomínaná organizácia chce docieliť, aby sa verejné použitie kalendára stalo ilegálnym. "Je sexistický a urážajúci a Ryanair týmto spôsobom vykorisťuje svoje zamestnankyne," uviedol jej právnik Antonio Castillo.

Aerolinky sa bránia a vyhlasujú, že všetky letušky, ktoré sú v kalendári vyobrazené, sa na jeho tvorbe podieľali dobrovoľne. Prípadom sa už zaoberá súd v španielskej Malage, ktorý o ňom rozhodne 30. apríla, informoval írsky portál irishcentral.com.

Letušky spolu s riaditeľom Ryanairu Michaelom O'Learym predstavujú nový kalendár
Zobraziť galériu (2)
Letušky spolu s riaditeľom Ryanairu Michaelom O'Learym predstavujú nový kalendár  (Zdroj: joe.ie)

Kalendár sa predáva na všetkých letoch spoločnosti. Zisk z predaja zakaždým putuje poľskej nadácii TVN. Jeho verzia na rok 2013 je dostupná od októbra 2012, pričom za prvý mesiac sa z neho predalo až 7000 kusov. Ryanair očakáva, že výťažok dosiahne v prepočte viac ako 100 tisíc eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu