Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Smutný príbeh detského vojaka: Ahmedovi (8) zabili rodičov, dal sa k armáde

Ahmed musí byť stále v strehu Zobraziť galériu (2)
Ahmed musí byť stále v strehu (Zdroj: YouTube)

ALEPPA - Občianska vojna v Sýrii pripravila o život tisícky obyvateľov. Okrem toho pácha nenapraviteľné škody aj na tých najmenších. Mnoho detí muselo kvôli nej predčasne dospieť a prísť do styku s hrôzou, ktorá je v krajine každodennou realitou. K takým patrí aj osemročný Ahmed.

Vojna prevrátila život malého chlapca naruby. Bezstarostné detstvo vystriedali dni plné utrpenia. Pred časom mu pri mínometnom útoku zahynul otec aj matka, a tak sa z neho stala sirota. Teraz býva u strýka, ktorému pomáha bojovať proti režimu, píše britský Telegraph.
 
"Nemám žiadnu inú možnosť. Moji rodičia sú mŕtvi, nie je tu škola, tak čo mám robiť?", konštatuje detský vojak, ktorého ilúzie o peknom živote sa rozplynuli vo chvíli, keď ulice jeho rodného mesta zaplavili ozbrojenci. Pohľad na neho, ako drží v ruke kalašnikova a fajčí cigaretu, je naozaj drásajúci. V jeho očiach sa zračí bôľ, ktorého za osem rokov zažil viac, než ktokoľvek z nás.
 
Smutný príbeh detského vojaka:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)
Guráž Ahmedovi rozhodne nechýba. Ani nízky vek mu nebráni v tom, aby sa postavil do prednej línie a bránil mesto Aleppa.  "Zbrane sú ťažké a strieľať z nich dokážem, len keď ležím. Minulý rok boje trochu ustali, ale stále je tu čo robiť. Skôr či neskôr ťa režim pobozká jedným svojím nábojom," zaznievajú z úst chlapca slová, z ktorých mrazí.
 
Detský vojak Ahmed

Vojna v Sýrii trvá už viac ako dva roky. Nepokoje spustili protesty proti vláde prezidenta Bašára al-Asada, ktoré prerástli do bojov medzi armádou a ozbrojenými protivládnymi silami. Boje si doteraz vyžiadali viac ako 60 tisíc obetí.
 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu