Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Zbrane v detských rukách vedú k smrteľným incidentom

Ilustračné foto
Ilustračné foto

WASHINGTON/BERLÍN - Viac ako 40 percent všetkých amerických domácností vlastnilo v roku 2011 strelnú zbraň. Vyplýva to z výsledkov reprezentatívneho prieskumu inštitútu Gallup.

V Spojených štátoch už viackrát viedli zbrane v rukách detí k smrteľnému nebezpečenstvu, pripomenula agentúra DPA. Iba päťročný chlapec v americkom štáte Kentucky minulý týždeň vo štvrtok guľovnicou zastrelil svoju dvojročnú sestru ranou do hrude. Zbraň údajne dostal ako dar k narodeninám.

Bola vyrobená spoločnosťou, ktorá ich predáva špeciálne pre deti pod sloganom "Moja prvá zbraň", vo všetkých farbách od ružovej po oranžovú, kráľovskú modrú či pestrofarebnú, spresnila agentúra AP.

"Je to normálny spôsob života, a nie je to len vidiecke Kentucky, je to vidiecka Amerika - lov, streľba a športové rybárstvo. Začína to v ranom veku," uviedol sudca John Phelps z okresu Cumberland. "V tomto okrese pravdepodobne neexistuje domácnosť, ktorá by nevlastnila zbraň," dodal.

V apríli 2013 došlo v USA za dva dni k dvom prípadom, keď štvorročné dieťa zastrelilo človeka, píše DPA. V štáte New Jersey smrteľne zranil chlapec svojho o dva roky staršieho kamaráta strelou do hlavy. V Tennessee sa ďalší štvorročný chlapec dostal k nabitej pištoli a zastrelil manželku policajta, ktorý v tej chvíli práve predstavoval svoju zbierku zbraní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu