Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Mystický dátum 13.3.2013: Tajomstvá okolo dňa, kedy zvolili pápeža

Pápež František I.
Pápež František I. (Zdroj: sita,topky)

BRATISLAVA - Len včera večer kardináli zvolili novú hlavu katolíckej cirkvi a už sa objavujú prvé konšpirácie. Jorge Mario Bergoglio bol totiž za pápeža zvolený 13. 3. 2013. Čo znamená toľko trojok v tomto historickom dátume? Veští to dobré správy, alebo by sme sa naopak mali obávať?

Trojka patrí z hľadiska numerológie k najdôležitejším číslam. Má hlboký mystický význam a v cirkvi je zastúpená hneď niekoľkokrát. Spomenieme Najsvätejšiu trojicu, ktorú tvoria tri osoby - Otec, Syn a Duch svätý. Boží Syn Ježiš Kristus bol ukrižovaný vo svojich 33 rokoch. Okrem toho kresťania veria, že po smrti sa človek môže dostať na tri miesta - do neba, pekla a očistca.

Toto magické číslo sa v hojnom množstve vyskytuje aj mimo náboženstva. Napríklad v rozprávkach mal kráľ takmer vždy tri dcéry, Popoluška dostala tri oriešky, v slovenskom štátnom znaku figujú tri hory - Tatra, Matra a Fatra, hovorí sa, že "do tretice všetko dobré" a takýchto príkladov by sme mohli nájsť stovky.

Trojka sa podľa numerológov považuje za pozitívnu číslicu. Ľudia narodení v treťom mesiaci, čiže marci, sú veľmi priateľskí, komunikatívni, dobrosrdeční, úprimní a aktívne sa zapájajú do spoločenského diania. Trojka symbolizuje nové šance, možnosti, začiatky.

Topky v tejto súvislosti oslovili numerologičku Katarínu Kubalíkovú a spýtali sa, aký význam skrýva dátum, kedy bol zvolený Jorge Mario Bergoglio za novú hlavu katolíckej cirkvi. "Z ezoterického hľadiska trinástka znamená smrť alebo prerod. Musí sa skončiť niečo staré, aby mohol nastať zrod úplne nového. Dátum 13. 3. 2013 obsahuje až tri trinástky. Dve sú zjavné, jedna je skrytá - tvorí súčet všetkých číslic (1+3+3+2+1+3)," vysvetlila.

Z toho možno podľa nej usúdiť, že po nástupe nového následníka na Petrov stolec cirkev prejde hlbokým prerodom. "Je to predzvesť veľkých zmien a reforiem, ktoré nový pápež v katolíckej cirkvi zavedie," upresnila Kubalíková. Vychádzajúc z dátumu narodenia pontifika Františka (17.12.1936), ďalej dodala, že je to veľmi otvorený, priamy a čestný človek, ktorý sa nebude báť isť za svojimi predsavzatiami a v pokore dodrží svoje sľuby.

Zaujímavosťou však je aj to, že tri trojky v stredajšom dátume tvoria polovicu čísla 666, ktoré je prisudzované temným silám a satanovi. Taktiež stojí za zmienku, že po Benediktovi XVI mal nasledovať už len jeden pápež čiernej pleti. Po ňom má podľa údajnej Nostradamovej veštby nastať koniec sveta. Samotného Bergoglia totiž kedysi prezývali "Čiernym pápežom". Tento neoficiálny titul vychádzajúci z farby sutany prináleží najvyššiemu predstaviteľovi Jezuitského rádu, ktorým bol v rokoch 1973-1979 práve novozvolený pápež František.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu