Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tajná americká zbraň opäť straší: HAARP vytvoril mrak vo výške 170 km!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: kp.ru)

WASHINGTON - Americkí vedci z U.S. Naval Research Laboratory zaoberajúci sa fyzikou plazmy, ktorí pracujú na zariadení HAARP, v preklade vysokofrekvenčnom aktívnom polárnom výskumnom programe, ohlásili úspešný experiment, pri ktorom vytvorili stabilný plazmový mrak vo výške takmer 170 km. V tejto oblasti vydržal asi hodinu.

"Predchádzajúce umelé mraky mali životnosť len desať minút alebo menej," uviedol Paul Bernhardt, z divízie plazmy a vesmírneho využitia, podľa ktorého najnovší experiment priniesol rekord až v podobe jednej hodiny. Významná je aj novonadobudnutá hustota 900-tisíc elektrónov na jeden centimeter kubický, ktorá dvojnásobne prekročila predošlú hranicu. Ďalšie pokusy sú naplánované na začiatok roka 2013 a majú zahŕňať aj tvorbu stabilnejších a hustejších ionizačných mrakov.

Tajná americká zbraň opäť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: rdmag.com)

Aj keď Američania tvrdia, že vysielanie mikrovlnného žiarenia prostredníctvom HAARP do ionosféry, slúži iba na skúmanie ionosferických javov a zisťovanie ich vplyvov na komunikáciu a vesmírne počasie, nie všetci tomu veria. Vysielač zariadenia umiestnený v oblasti Gakona na Aljaške, ktorá sa nachádza necelých 250 km severovýchodne od mesta Anchorage, a má výkon 3,6 miliónov wattov, sa podľa niektorých kritikov dá využiť aj ako seizmologická a klimatická zbraň. Tá už vraj v tajnosti poslúžila pri viacerých príležitostiach.

Niektoré portály uvádzajú, že pomocou ionosféry, ktorá funguje ako anténa, možno zamerať signál na ktorékoľvek miesto na Zemi. Za vhodných meteorologických podmienok a pri plnom výkone, kedy by sa HAARP zameral na jediný bod oblohy, by jeho pôvodný signál zosilnel až tisícnásobne. Iní sa zase domnievajú, že jeho moc je taká obrovská, že by elektromagnetické vlny dokázal pretlačiť aj cez vodu alebo pevné látky. Američania však trvajú na tom, že ich momentálne experimenty s plazmovými mrakmi slúžia výlučne na odrážanie rádiových vĺn a zisťovanie využitia pri likvidácii nepriateľských balistických rakiet.

O HAARP-e sa veľa diskutovalo najmä po ničivom zemetrasení v Japonsku pred dvomi rokmi. Kanadský novinár o ňom vtedy tvrdil, že ho vyvolala práve táto americká geofyzikálna zbraň a že japonský minister financií sa mu v rozhovore priznal, že Spojené štáty sa jeho krajine vyhrážali zemetrasením s cieľom ovládnuť tamojší finančný systém. Benjamin Fulford zverejnil pred rokmi na internete aj krátky dokument o tom, ako Američania zastrašujú a zneužívajú technológiu HAARP. Získal zábery, ako lietadlá zhadzujú neidentifikovateľnú hmotu. Navyše ukázal aj fotografie pripomínajúce polárnu žiaru na oblohe, čo má byť predzvesť zemetrasenia. Asi tridsať minút od pozorovaného miesta ho úrady aj naozaj zaznamenali.

Špekulácie sa vynorili aj minulý rok pred americkými prezidentskými voľbami, kedy Spojené štáty bojovali so superbúrkou Sandy. Server haarpstatus.com vtedy hlásil zvýšenú hladinu frekvencie HAARP v ionosfére nad východným pobrežím USA. Podľa neho sa vláda alebo istá časť vlády snažila vytvoriť podmienky, ktoré mali mať závažné politické dôsledky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu