Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zoznam povolených účesov v Severnej Kórei: Muži môžu ísť aj na Kim Čong-una!

Kim Čong-un Zobraziť galériu (3)
Kim Čong-un (Zdroj: SITA)

PCHJONGJANG - V Severnej Kórei by ste len ťažko našli ženy s takým účesom ako má napríklad herečka Jennifer Aniston. Dôvod je jednoduchý. Bizarná kampaň nabáda, aby si vybrali z 18 oficiálne schválených účesov vybraných komunistickými úradníkmi. Neobchádza však ani mužov, tí majú iba desať možností, ako si nechať svoje vlasy ostrihať.

KĽDR sa rozhodla ešte viac potlačiť vplyv západu a súdiac podľa obrazu na stene kaderníckeho salónu v hlavnom meste Pchjongjangu, je jasné, že zachádza do stále väčších extrémov. Pokým ženy majú na výber z 18 oficiálnych účesov, muži sa musia uspokojiť s desiatimi. Informoval portál dailymail.com.

Malé rozdiely sú medzi slobodnými a vydatými ženami. Pokým slobodné dievčatá si môžu nechať dlhšie vlasy zapletené do copu alebo uviazané stuhou, u vydatých sa preferuje krátka koruna krásy. Muži by nemali mať vlasy dlhšie ako 5 cm, istá výnimka existuje iba u tých, ktorí trpia plešatosťou a potrebujú ju prekryť. Vtedy sa ráta až so siedmimi centimetrami. Aby toho nebolo málo, komunistickí úradníci našli aj ten správny interval, ako často treba navštevovať kaderníctvo, a ten činí u mužov 15 dní.

Nie je to však prvý pokus, ako dostať ľudí pod kontrolu. Už v roku 2005 sa v krajine vysielal TV program, ktorý vyslal do ulíc svoje tímy so skrytou kamerou a potom ľudí zosmiešňoval za ich "rebelantský" vzhľad. Zašiel dokonca tak ďaleko, že tvrdil, že dlhé vlasy pripravujú človeka o potrebné živiny, a tým znižujú jeho inteligenciu.

Zoznam povolených účesov v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Zoznam povolených účesov v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu