Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Masová svadba na Valentína: Manželský sľub zložilo 550 párov

Niektoré páry si svadbu nemohli dovoliť
Niektoré páry si svadbu nemohli dovoliť (Zdroj: TASR)

MANAGUA - Verejné námestie v Nikarague sa vo štvrtok stalo improvizovanou svadobnou kaplnkou pre 550 párov, ktoré hromadne na deň sv. Valentína zložili manželský sľub.

Masové svadby sa stali v hlavnom meste Managua už tradíciou. Začali sa organizovať pred desiatimi rokmi.Hromadný sobáš na námestí Plaza Maya podporuje vláda, rozhlas aj televízia. Na akcii sa zúčastnili nevesty v bielych šatách a ženísi v oblekoch.

Jedna z neviest, Lilieth Obandová, povedala, že hromadný obrad bol veľkou pomocou pre páry, ako je ona so svojím snúbencom. Žijú spolu dva roky, ale nemohli si dovoliť súkromnú svadbu. Rovnaké, ale menšie podujatie, sa konalo v Peru, kde sa dalo oddať 24 párov na pláži severne od mesta Lima. Peruánske páry, odeté v bielom a s kvetinami okolo krku, sa potom vybrali loďami po pobreží.

Miestny starosta John Barrera prečítal sľuby jednotlivých párov, kým boli na loďkách, a novomanželia jednohlasne odpovedali "áno". Tri páry to oslávili aj tým, že sa hodili do vody, dodala agentúra AP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu