Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Správa v TV spôsobila totálnu paniku: Varovanie pred krvilačnými zombíkmi!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Varovanie pred blížiacou sa apokalypsou vo forme útoku oživlých mŕtvol v stredu rozoslali obyvateľom amerických štátov Kalifornia, Michigan, Montana a Nové Mexiko neznámi hackeri. Zneužili k tomu štátom zriadený poplašný systém určený pre včasnú výstrahu pred živelnými pohromami. Po pôvodcoch "žartu" pátra polícia.

"Miestne úrady vo vašom regióne oznamujú, že telá mŕtvych vstávajú z hrobov a útočia na živých," uvádza sa v poplašnej správe. "Nepokúšajte sa priblížiť ani zadržať tieto bytosti, sú považované za mimoriadne nebezpečné."

Podľa expertov možno incident považovať za hlúpy vtip, v skutočnosti ale môže byť nebezpečný. Neznáme osoby môžu systém testovať pred možným ďalším útokom, ktorý by mohol byť ďaleko závažnejší. "Panika sa dá vyvolať veľmi ľahko, ľudia budú utekať, vzniknú dopravné zápchy, nehody a bohviečo ešte," komentoval incident Greg MacDonald z komunikačnej spoločnosti v Montane.

Americké úrady predvlani vymenili dosluhujúci telefonický systém včasnej výstrahy za službu založenú na internetovom spojení. Hackeri ale v stredu do systému prenikli a začali v ňom šíriť svoje zvukové a SMS informácie o útoku, ktorého pôvodcom sú oživlé mŕtvoly, čiže zombie. Všetky postihnuté komunikačné spoločnosti dostali pokyn systém resetovať a zmeniť prístupové heslá.

Varovanie pred zombíkmi preniklo aj do televíznej stanice KRTV, ktorá ho odvysielala v priamom prenose v programe The Steve Wilkos Show. Niekoľko vystrašených občanov potom kvôli tomuto oznamu volalo na políciu.

Zombíci v TV

Pôvodným zmyslom varovného systému bolo umožniť hlave štátu, aby v prípade ohrozenia prehovorila k občanom. Postupom času ale zariadenie začali využívať skôr miestne správne orgány v prípadoch náhlych zmien počasia alebo počas priemyselných havárií. Prvý test systém založený na internetovej komunikácii vykonal v novembri roku 2011.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu