Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Plastiky dr. Frankesteinov: Žene hnili prsia, mužovi odpadla bradavka!

Plastické operácie nie vždy dopadnú podľa našich predstáv Zobraziť galériu (4)
Plastické operácie nie vždy dopadnú podľa našich predstáv (Zdroj: channel 5)

LONDÝN - Každý rok podstupujú milióny ľudí na celom svete kozmetické zákroky v nádeji, že ich urobia krajšími. Nie vždy však dopadnú podľa predstáv, niekedy dokonca hraničia s katastrofou. Prinášame vám niekoľko príbehov, ktoré dokazujú, že skalpel vie nielen pomôcť, ale aj uškodiť.

Počet ľudí, ktorí si nechávajú chirurgicky vylepšovať svoj zovňajšok, z roka na rok stúpa. Úmerne s tým sa však zvyšuje aj množstvo zákrokov, ktoré zďaleka nedopadnú podľa očakávaní pacientov. Tu je zopár odstrašujúcich príkladov:

Hnijúce prsia

Claire z anglického grófstva Essex si nechala zmenšiť prsia, pretože jej spôsobovali značné zdravotné ťažkosti. Operáciu dostala ako darček k 40. narodeninám. Keďže ale nebola vykonaná kvalitne, žena skončila s otvorenými ranami a hnijúcim tkanivom.

"Vyzeralo to ako kráter plný ľudského mäsa. Bradavka na pravom prsníku mi odstávala, akokeby k nemu ani nepatrila. Bála som sa, že mi budú musieť odrezať celý prsník," povedala niekoľkonásobná matka. Príčinou bola nekróza, ktorá sa v prsnom tkanive rozšírila z dôvodu nedostatku kyslíka. Keď sa rany zahoja, Claire absolvuje rekonštrukčný zákrok. Proces hojenia však môže trvať aj dva roky.

Claire takmer prišla o pravý prsník
Zobraziť galériu (4)
Claire takmer prišla o pravý prsník

Znetvorená bradavka

Podobné problémy mal aj tridsaťosemročný Mark z Liverpoolu. Keďže jeho prsné žľazy boli zväčšené, podstúpil gynekomastiu (chirurgické zmenšenie pŕs u mužov, pozn. red.). Krátko po nej mu v dôsledku odumretia tkaniva odpadla ľavá bradavka. Lekári preto mužovi implantovali kožný štep, ten sa ale neujal.

Mark je zúfalý. "Vyzerám, akokeby ma napadol žralok, neznesiem pohľad do zrkadla," povedal. Jedinou nádejou je pre neho už len protetická bradavka. Na tú však bude musieť počkať dovtedy, kým sa mu nezahoja jazvy. "Hádam mi to dodá aspoň trochu sebavedomia, aby som sa nehanbil vyzliecť na pláži alebo pri futbale s kamarátmi," dodal nešťastník.

Markovi prišiel po gynekomastii o ľavú bradavku
Zobraziť galériu (4)
Markovi prišiel po gynekomastii o ľavú bradavku  (Zdroj: channel 5)

Líca ako veverička

Tridsaťsedemročná Sarah chcela mať výraznejšie lícne kosti, a tak si ich za 3000 libier (3400 eur) nechala zväčšiť injekciami. Výplň sa ale po roku od zákroku dala do pohybu, následkom čoho sa dostavili veľké bolesti. Pod kožou sa objavili veľké hrče a tvár vplyvom nich stratila symetrický tvar. Akoby toho už i tak nebolo dosť, neskôr sa dostavila aj infekcia.

Následný röntgen odhalil, že plastický chirurg do líc Sarah vpichol lacnú permanentnú výplň, ktorá navyše nemá schopnosť po istom čase sa rozpustiť. Lekári sa ju najprv pokúšali vysať von pomocou injekčnej striekačky, tento postup však nezabral. Tvár museli preto na dvoch miestach narezať a výplň spod kože vytlačiť von. Pacientku tento zákrok stál 4500 libier (5200 eur), uviedol Daily Mail.

Pod kožou na tvári sa hromadila nekvalitná výplň
Zobraziť galériu (4)
Pod kožou na tvári sa hromadila nekvalitná výplň

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu