Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Senzácia z Ruska: Našli v prastarom uhlí časť mimozemského stroja?!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: kp.ru)

MOSKVA - Pred 300 miliónmi rokov nebolo po ľudskej civilizácii na Zemi ani chýru, ani slychu. Ako je teda možné, že v uhlí pochádzajúcom práve z tohto obdobia sa našiel kúsok umelo opracovaného kovu?!

Podľa ruského denníka Komsomolskaja Pravda si istý muž menom Dmitrij z Vladivostku všimol niečo divné na uhlí, ktoré používal na vykurovanie svojho domu v zime. Bol doň vtlačený kúsok záhadného kovu, čo prinútilo Rusa kontaktovať odborníkov.

Počiatočná obhliadka objektu viedla výskumníkov k tvrdeniu, že vyzerá "veľmi podobne ako ozubená kovová časť, ktorá bola umelo vytvorená a zvykne sa používať napríklad v rôznych technických a elektronických zariadeniach".

Kus uhlia pochádza z černogorodských baní v regióne Khakasis a podľa Hlasu Ruska sa tieto ložiská vytvorili už pred 300 miliónmi rokov. Odborníci tak nepriamo naznačujú, že zakliesnený kov by mohol byť rovnako starý.

"Keď geológovia rozlomili kúsok uhlia, v ktorom bol kovový predmet vtlačený a ošetrili ho špeciálnymi chemickými látkami, ukázalo sa, že kov bol nezvyčajne ľahký a mäkký... Zistilo sa, že sa skladá z 98 percent hliníka a 2 percent horčíka," napísal Hlas Ruska.

Senzácia z Ruska: Našli
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: kp.ru)

Ďalšia dôležitá vlastnosť objektu, ktorý zaujal výskumníkov, bol "jeho výrazný tvar, ktorý pripomínal moderné ozubené koleso". Len ťažko si totiž predstaviť, že by k jeho nadobudnutiu prišlo prirodzeným spôsobom. Na základe tohto presvedčenia sa teraz mnohí pýtajú, či nemôže mať mimozemský pôvod.

Geologička Sharon Hillová si však myslí, že celý tento príbeh je smiešny a poriadne pritiahnutý za vlasy. Podľa nej ide o extrémne špekulatívnu a prehnane dramatickú interpretáciu medializovanú napriek všetkým úvahám o skutočnom vysvetlení. Hlas Ruska tvrdí, že ruskí vedci nebudú vyvodzovať unáhlené závery a najprv vykonajú ďalšie testy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu