Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zázraky, UFO a konšpirácie, ktoré nás mátali v roku 2012!

Zobraziť galériu (14)
(Zdroj: youtube, topky.sk)

BRATISLAVA - Neprešiel rok, aby sa na oblohe nezjavili záhadné svetlá, nenarodili sa zmutované zvieratá alebo more nevyvrhlo nejaké monštrum. Okrem nich však ľudí mátajú aj rôzne konšpiračné teórie a tajomstvá ľudského života, ktoré už jednoducho k našej náture patria. Túžime odhaliť, že vo vesmíre naozaj žijú mimožemstania a po lesoch stále pobehuje bájny Yeti. Aj tentokrát však chýbajú dôkazy, a tak stále čakáme na potrvdenie našich domnienok, čo je ešte napínavejšie.

Konšpiračné teórie

Princezná Diana má dcéru

Hneď začiatkom roka sa objavili špekulácie o tom, že princezná Diana pred svojou smrťou porodila dcéru, ktorej existenciu britský kráľovský dvor zamlčal. Informáciu priniesol americký magazín Globe. Na titulnej strane navyše zverejnil fotografiu mladej ženy, ktorá Diane akoby z oka vypadla. Okrem toho uviedol, že pozná aj meno otca. Na jednej strane sa tým určite postaral o rekordné čísla predajnosti, na strane druhej svojím článkom vôbec nepotešil kráľovskú rodinu. Najmä princovia William a Harry sú na podobné správy veľmi citliví, pretože sa o svojej zosnulej matke neradi dočítavajú polopravdy či úplné výmysly. Tie však asi tak skoro neprestanú.

Zázraky, UFO a konšpirácie,
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Globe)

Kaddáfího mal zabiť tajný agent na Sarkozyho objednávku

Smrť zvrhnutého líbyjského vodcu Muammara Kaddáfho je kvôli záhadným okolnostiach stále predmetom rôznych konšpiračných teórií. Informácie z októbra hovoria o tom, že pokým rozzúrený dav mrzačil chyteného diktátora, francúzsky agent v utajení ho strelil do hlavy. Motívom malo byť umlčanie tyrana, ktorý by mohol zdiskreditovať vtedajšieho prezidenta Francúzska Nicolasa Sarkozyho.

Sarkozy, ktorý mal mať s Kaddáfím viac ako len oficiálne styky, údajne prijal od líbyjského despotu milióny na financovanie svojej volebnej kampane v roku 2007. Nebol však jediným západným politikom, ktorý mal k nemu blízko. V súvislosti s "priateľskými" návštevami sa skloňuje aj meno bývalého britského premiéra Tonyho Blaira.

Zázraky, UFO a konšpirácie,
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: SITA)

Podivné úkazy pred hurikánom Sandy

Americká geofyzická zbraň HAARP, ktorá mala spôsobiť ničivé zemetrasenie vlani v Japonsku, stojí údajne aj za vznikom apokalyptického hurikánu Sandy. Pokým v prvom prípade išlo o ekonomické podriadenie Japonska USA, tentokrát mali byť dôvodom americké prezidentské voľby. Portál infowars.com dokonca napísal o "božskom" vetre pre Baracka Obamu.

Chaos počas Sandy mal predstavovať ideálnu príležitosť pre Obamu, aby sa prejavil ako silný a rozhodný vodca, ktorý zvládne "núdzové riadenie" krajiny. Vďaka tomu sa na neho mala upriamiť pozornosť všetkých médií, a to iba týždeň pred voľbami, ktoré konali v utorok 6. novembra.

Kontrolované odpálenie Dvojičiek

Koncom roka svet spoznal novú zaujímavúu teóriu, ktorá vyvracia už veľakrát spochybnenú príčinu pádu dvojičiek v New Yorku.

Expert na meranie akustických vĺn a bývalý výskumník Francúzskeho národného centra vedeckých výskumov (CNRS) podrobil kritickému preskúmaniu seizmické vlny šíriace sa 11. septembra 2001 z New Yorku, ktoré boli zaznamenané v Palisades (vzdialené 34 km). Zdroj vĺn Rousseau spochybňuje. Ich rýchlosť, frekvencia a energetická mohutnosť vyvracajú oficiálne vysvetlenie, ktoré tvrdí, že zdrojom týchto záchvevov boli nárazy lietadiel do dvojičiek a následný kolaps troch budov – dvojičiek WTC1, WTC2 a v poobedňajších hodinách aj WTC7.


Zázraky

Ľudia veria mnohým znameniam, ktoré podľa nich väčšinou predznamenávajú katastrofy a ani rok 2012 nebol v tomto ohľade výnimkou. Ich výpočet by bol však taký siahodlhý, že by nemal konca-kraja, a preto bude lepšie sa tentokrát sústrediť na "pozitívne zázraky".  Za také by sme mohli označiť napríklad zjavenia Panny Márie či Ježiša, ktorých bolo tiež nespočetne.

Britský maliar-natierač Sam Dalby (37) zostal v marci v šoku, keď zistil, že sa na neho zo steny pozerá Ježiš Kristus. Po odtiahnutí zvukového systému totiž objavil škvrnu, ktorá sa očami, bradou aj fúzami náramne ponášala práve na Spasiteľa.

Zázraky, UFO a konšpirácie,
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: cascade)

Svedkami zázraku sa stali obyvatelia mesta West New York. Tí v júli tvrdili, že na rohu dvoch tamojších ulíc sa zjavila Panna Mária. Na strome ju zbadala najprv náhodná okoloidúca, ktorá sa s tým zverila svojmu okoliu. Netrvalo dlho a miesto začali navštevovať stovky veriacich.

Zázraky, UFO a konšpirácie,
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: newswhip.com)

Návštevníci mestského cintorína v írskom Belfaste sa mohli od augusta pokochať zaujímavou kuriozitou. Na kmeni spíleného stromu sa zjavil Ježiš, čo malo dokazovať aj video umiestnené na internete.

Američan Alex Leiva zametal v jeden októbrový pondelok, tak ako každé ráno, parkovisko v New Jersey, keď zrazu zbadal niečo, čo mu vyrazilo dych. Na dverách neďalekej autoumývačky sa objavili čudné blikajúce svetlá a oblak dymu. Keď podišiel bližšie, zistil, že je to Panna Mária.

Zázraky, UFO a konšpirácie,
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: sott.net)

Stovky katolíkov sa zhromaždili k modlitbám pred nemocnicou na okraji malajzijskej metropoly Kuala Lumpur v novembri po tom, čo sa v jednom z okien objavil obraz pripomínajúci Pannu Máriu. Snímok "zázraku" sa rýchlo rozšíril prostredníctvom internetových sociálnych sietí a k nemocnici Sime Darby Medical Centre prišli zájazdové autobusy ako z Malajzie, tak napríklad z viac ako 300 kilometrov vzdialeného Singapuru.

Zázraky, UFO a konšpirácie,
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Daily Mail)

UFO a záhady

Neidentifikované lietajúce objekty sa nevyhýbajú ani Slovensku. Mladý čitateľ z Prievidze sa na vlastné oči vo februári presvedčil, že aj za bieleho dňa sa na oblohe môže zjaviť UFO.

Zázraky, UFO a konšpirácie,
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Foto: Tip od čitateľa, Filip Žila)

Je to vták, UFO alebo obrovský tortilla chips? Tajomný objekt, prezývaný "Dudley Dorit", pozorovali nad lesmi britského grófstva Yorkshire už štvrtýkrát za päť rokov. Naposledy sa tak stalo v apríli.

Zázraky, UFO a konšpirácie,
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Mercury Press & Media Ltd)

Záhadné stvorenie, ktoré sa pomaličky plazí hore a dolu po liste, vyvolalo rozruch na internete. Užívatelia márne tipovali, či má táto na pohľad veľmi nevábna kreatúra byť nejakým druhom netopiera, húsenice alebo tvorom z vesmíru.

Vo britskom Woodborough Hill zaznamenali v júni prvý tohtoročný kruh v obilí, ktorý pripomínal polárne hodiny. Na základe ich amatérskeho rozlúštenia vraj malo prísť k nejakej tajomstvom zahalenej udalosti v sobotu 4. augusta 2012 o 19:43:53. Nič zaujímavé sa však nestalo.

Zázraky, UFO a konšpirácie,
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Simone Watts )

Neznámy objekt, ktorý sa v septembri objavil nad Nitrou, mátal nielen obyvateľov mesta na južnom Slovensku, ale aj všetkých tých, ktorí boli jeho svedkami. Letel strmhlav dolu a nikto nevedel, odkiaľ sa tam vzal.

Zázraky, UFO a konšpirácie,
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Rakúski experti riešili v septembri prípad záhadného výskytu obrovskej kovovej gule, na ktorú narazil miestny obyvateľ počas prechádzky so psom. Ľudia špekulovali, že by mohlo ísť o meterorit alebo nejaký náboženský artefakt.

Zázraky, UFO a konšpirácie,
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: europics.at )

Indické úrady majú vážne podozrenie, že ich územie monitoruje nejaký záškodník. Pozdĺž hranice so susednou Čínou totiž za posledné mesiace zaregistrovali približne stovku neznámych objektov, ktoré niektorým dokonca pripomínali mimozemskú kozmickú loď.

UFO na indicko-čínskej hranici

Nad nevysvetliteľnými javmi, ktoré sa v poslednom čase dejú v Trnave, si láme hlavu nejeden obyvateľ. Mesto ožarujú neznáme objekty vznášajúce sa na oblohe, ktoré zahliadlo viacero náhodných okoloidúcich. Naposledy vraj UFO letelo aj ponad futbalový štadión Spartaku Trnava. Informoval o tom denník Trnavský hlas.

Zázraky, UFO a konšpirácie,
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Trnavský hlas)

Pozor súťaž!

Vyhlasujeme anketu o najstrašnejší vianočný darček. Dostali ste pod stromček niečo, čo ste darovali, vec, ktorú nikdy nevyužijete, či niečo úplne nevhodné. Napíšte nám, pošlite fotografiu a my najlepších odmeníme. Stačí opísať čo ste dostali, od koho a čo vás na tom najviac šokovalo alebo zabavilo a poslať na tipy@topky.sk.

A nezúfajte aj budúci rok  budú Vianoce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu