Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Chlapček sa narodil s polkou tváre: Nemal oko, ucho ani nozdru

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

LIVERPOOL - Charlene Machinová z britského Stoke City má dvojčatá, pričom u jedného z nich došlo v tehotenstve k deformácii tváre. Chlapček nedávno absolvoval operáciu, ktorá by mu aspoň čiastočne mala prinavrátiť normálny vzhľad.

Hoci sa sedemročný Harry narodil so zdeformovanou tvárou, nebráni mu to v tom, aby si užíval detstvo rovnako ako jeho rovesníci. Lekári čakali, kým trochu povyrastie, aby mohli vykonať náročný rekonštručný zákrok.

Harry s bratom Oliverom
Zobraziť galériu (2)
Harry s bratom Oliverom  (Zdroj: profimedia.sk)

Minulý rok sa to konečne podarilo, keď mu v liverpoolskej nemocnici upravili lebečnú kosť a vytvorili očnú jamku. Chlapčekovi sa momentálne darí dobre. Jeho mama Charlene z vďačnosti lekárom v Alder Hey Children's Hospital usporiadala benefičný závod, na ktorom vyzbierala 2000 libier (2450 eur). Z peňazí zakúpila hračky, ktoré venovala detskému oddeleniu.

"Bola to úžasná akcia. Každý sa skvele bavil a navyše prispel na dobrú vec. Som nesmierne rada, že doktori Harrymu pomohli a prajem aj ostatným deťom, aby sa uzdravili," povedala tridsaťtriročná Charlene.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu